Hlavní obsah

V Kadani si senioři z regionu poměřili dovednost v šipkách

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domov pro seniory v Kadani uspořádal 6. ročník tradičního turnaje v šipkách. Po skončení mohly mít největší radost hráčky z Chomutova.

Foto: Václav Vlasák

Lenka Raadová, ředitelka Městské správy sociálních služeb Kadaň přeje úspěch členům domácího družstva, které nakonec obsadilo třetí místo.

Článek

V Domově pro seniory v Kadani se v úterý 8. dubna uskutečnil šestý ročník turnaje tříčlenných družstev seniorů v šipkách (301 DO). Turnaje se letos zúčastnilo pět družstev. Svoje zastoupení zde měly domovy pro seniory z Chomutova (Písečné), Žatce, Mašťova a Kadaně. Přizváni byli také klienti z kadaňského ústavu sociální péče.

Vítězství z loňského roku obhajovalo družstvo ze Žatce, ale tomu se tentokrát tolik nedařilo. Naopak se dařilo ryze ženskému družstvu z Chomutova, které ve složení Alžběta Hudáková, Alžběta Procházková a Marie Kváčová vybojovalo prvenství.

Medaile za druhé místo putovala do Mašťova, tím ale radost pro toto družstvo neskončila. Miroslav Ševčík se stal nejlepším hráčem turnaje a navíc získal i cenu ředitelky pořádající Městské správy sociálních služeb Kadaň Lenky Raadové za nejvyšší skóre v jednom kole (109 bodů). Další členy mašťovského družstva byli Jaroslav Marek a Josef Mach.

Domácí tým ve složení Šárka Olahová, Božena Hanušková a Jan Rjabec obsadil třetí místo. Letošní úspěch chomutovských barev podtrhla i vložená soutěž doprovodů, kterou vyhrála Sandra Nedělková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám