Hlavní obsah

V Kadani otevřeli půjčovnu lodiček

Novinky, Václav Vlasák

První májový den byla v Kadani otevřena půjčovna lodiček. Najdete ji pod hradem v Zajícově převisu nábřežní promenády. Půjčovna nabídne i občerstvení a informace pro turisty.

Foto: Václav Vlasák

Půjčovnu lodiček s občerstvením najdete v Zajícově převisu ukrytou v nábřežní promenádě pod koly cyklistů a korzujících lidí.

Článek

Podívat se na historickou část Kadaně tak, jak zatím mohli občas jen rybáři na svých pramičkách, mohou od 1. května také zájemci z Kadaně a návštěvníci města. V nedávno dokončené části nábřežní promenády nazvané Zajícův převis byla otevřena půjčovna lodiček, zatím ve zkušebním provozu.

Pod koly cyklistů a korzujících se kromě půjčovny lodiček ukrývá také prostor příjemného posezení s občerstvením, dětský koutek a během hlavní turistické sezony zde bude i malé infocentrum. Stavba nábřežní promenády kolem Ohře byla podporována evropskými dotacemi.

Jako první se na lodičce projel starosta města Jiří Kulhánek, kterého doprovázel Jan Losenický, člen rady města a ředitel příspěvkové organizace Kulturní zařízení Kadaň, která provoz půjčovny zastřešuje. Po zhruba půlhodinové projížďce od jezu k jezu oba šťastně přistáli u mola. Oba byli spokojeni.

„Dojmy mám nádherné. Pohled z řeky na břeh je neopakovatelný. Dlouhá desetiletí zde na lodičce, kromě rybářů nejezdil. Teď budou mít lidé možnost se po řece projet od jednoho jezu ke druhému, Samozřejmě se zvýšenou opatrností. Nyní to tak fyzicky náročné, dá se to zvládnout v pohodě. Doporučuji proto všem, navštívit naši novou atrakci na nábřeží,“ ještě zadýchaný z veslování dodal Jiří Kulhánek.

Během zkušebního provozu bude půjčovna otevřena každý všední den od 14.30 do 19.00 hodin, o víkendech a svátcích od 12.00 do 19.00 hodin. Zájemci si zatím mohou půjčit dvě lodičky a jedno šlapadlo. Půjčení lodičky na jednu hodinu stojí 90 Kč, šlapadlo 100 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám