Hlavní obsah

V Kadani odstartovaly pravidelné farmářské trhy

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 15. března letos poprvé kadaňské náměstí ožilo farmářskými trhy. Budou se zde konat pravidelně každý měsíc až do října.

Foto: Václav Vlasák

Mírové náměstí v Kadani letos poprvé ožilo farmářskými trhy.

Článek

Letošní šňůra farmářských trhů v Kadani byla odstartována v pátek 15. března. Mírové náměstí se letos podruhé bude pravidelně zaplňovat stánky s kvalitní českou produkcí prakticky každý měsíc až do října. Trhy, které organizuje občanské sdružení Český um – Artificium Bohemicum, se konají díky podpoře města. Změnou oproti loňského roku je přesunutí termínu jejich konání ze čtvrtka na pátek. Změna byla měla být pro občany města přínosem.

„Budeme schopni zabezpečit lepší výběr sortimentu. Na pátky jsem schopni sehnat více prodejců, protože se tento termín nekryje s termíny jiných trhů. Také chceme do Kadaně přivést jiné prodejce i z Karlovarského kraje,“ vysvětlil důvod změny Adam Weber, zástupce pořádajícího občanského sdružení. Na potvrzení svých slov nám ukázal tři prodejce, kteří se v Kadani objevili vůbec poprvé.

Původně mělo do Kadaně na první trhy dorazit více prodejců, ale někteří to odřekli kvůli mrazům. „Některé zboží, když mrzne, se nedá prodávat,“ připomněl ověřenou skutečnost. Už příště se ale v nabídce objeví žádaná sadba a přijedou také zelináři. Příští farmářské trhy se uskuteční v Kadani v pátek 26. dubna od 12 do 17 hodin.

V harmonogramu trhů dojde ještě k jedné změně. Srpnový termín zasáhl do konání Císařského dne a tak se v srpnu trh neuskuteční. Pravděpodobně to ale občanům vynahradí září, kdy se budou konat trhy dva. „V září je nejsilnější sezóna a bude co nabídnout,“ ujistil Adam Weber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám