Hlavní obsah

V Jesenické nemocnici se v roce 2018 narodilo 296 dětí

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 296 dětí se v loňském roce narodilo v Jesenické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 141 chlapců a 155 děvčátek, z toho jeden pár dvojčat. Prvního letošního miminka se porodnice dočkala až 3. ledna v čase 19 hodin 56 minut, kdy se narodila Růžena Michaela.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Oproti roku 2017, kdy se v Jesenické nemocnici narodilo rovných 300 dětí, se v jesenické porodnici drží porodnost na stejné úrovni. „Nejplodnějším měsícem bylo v loňském roce v jesenické nemocnici září, kdy přišlo na svět 36 dětí. Naopak nejméně jsme jich přivítali v dubnu, kdy jich bylo 16,“ prozradila Mgr. Iva Mašlaňová, vrchní sestra gynekologie Jesenické nemocnice.

Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla ta tradiční, česká. „ U děvčat vedla Eliška a Ema, u chlapců Jakub a Jan,“ prozradila Mgr. Markéta Stržínková, marketingová pracovnice Jesenické nemocnice. Nouze ale nebyla ani o netradiční jména. V roce 2018 se v Jesenické nemocnici narodila například Cloe, Bao, Olly či Shena Elizabeth. 

Prvním miminkem narozeným v roce 2019 se stala malá Růžena Michaela, která přišla na svět 3. ledna v čase 19 hodin a 56 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám