Hlavní obsah

V Jaroměři se o šachovou budoucnost bát nemusí

Novinky, Vladimír Tauchman

ŠO TJ Jiskra Jaroměř a DDM Klíč Josefov uspořádaly 15. května XV. ročník mládežnického šachového turnaje Memoriál Ing. Václava Vomáčky na počest a vzpomínku na dlouhodobého předsedu šachového oddílu.

Foto: Vladimír Tauchman

Mladí šachisté TJ Jiskra Jaroměř

Článek

Turnaje se zúčastnilo 65 mladých šachistů z Královehradeckého a Pardubického kraje, kteří soutěžili v několika věkových kategoriích. Celkovým vítězem turnaje se stal Filip Rokoš z ŠK Ortex Hradec Králové, který z rukou starosty Jaroměře Jiřího Klepsy dostal prestižní putovní pohár.

Vítězové dalších turnajů byli David Lesák z TJ Jiskra Jaroměř a David Faltýnek ze Sokola Hradec Králové. Všichni účastníci byli za šachové umění a snahu odměněni pěknými cenami. Většina z nich si však z Jaroměře odvezla kromě pozitivních dojmů a také poznání, že se na příští turnaje musí dobře připravit, aby byly výsledky ještě lepší.

Uznání si zaslouží všichni dobrovolní trenéři mládeže. Svojí obětavou činností, kterou mnohdy berou jako poslání, přispívají ke smysluplnému formování svých svěřenců. Vedou je k poznání, že v životě není nic zadarmo, k rozvíjení strategického myšlení, k trpělivosti a touze po vítězství při respektování zásad fair play.

O zdárný průběh turnaje se zasloužili: ředitel turnaje Miroslav Martinovský, hlavní rozhodčí Milan Borůvka, další rozhodčí Petr Staněk, František Fuchs a Zdeněk Michl.

Reklama

Výběr článků

Načítám