Hlavní obsah

V Hustopečích kropí rozpálené ulice. Občané jsou vděční

Novinky, Veronika J. T. Nováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké teploty, které po celé republice více než týden neklesají pod 30 °C, znepříjemňují pobyt v ulicích měst. V Hustopečích se snaží občanům ulevit kropením rozžhavených silnic a náměstí.

Foto: Veronika J. T. Nováková

Kropením se snaží vedení města ulevit občanům. Teploty v Hutopečích už týden přesahují 35°C.

Článek

„Ta úleva je sice dočasná, ale ono se toho jinak moc dělat nedá, i když bychom rádi. Ráno kolem páté hodiny zaléváme zeleň a květiny ve městě, a kolem poledne už vyrážíme do ulic s kropícím vozem. Město projíždíme pravidelně po celé odpoledne, když jsou teploty nejvyšší, ale máme jen jeden kropící vůz, tak se to snažíme střídat a vyhledáváme ty nejfrekventovanější části města,“ popsal situaci vedoucí městských služeb Ivan Chrastina.

Kropící vůz poslední týden spotřeboval až 12 000 litrů vody denně. „Samozřejmě vodu nebereme z vodovodního řádu, ale ze studen,“ doplnil Chrastina.

Protože předpovědi počasí neslibují pro nejbližší dny žádnou změnu, bude kropení města pokračovat i nadále. „Kromě toho se tedy budeme věnovat zeleni po městě, protože ta hodně trpí,“ uzavřel Chrastina.

Reklama

Výběr článků

Načítám