Hlavní obsah

V Hulíně na Kroměřížsku vyrostl strom rouškovník, nabízí zdarma ochranné roušky

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Mimořádně zvláštní a nesmírně užitečný strom rouškovník vyrostl v Hulíně na Kroměřížsku. Jeho „plody“ jsou látkové skládané roušky, které šije Leona Trávníčková.

Foto: MěÚ Hulín

Rouškovník v Hulíně na Kroměřížsku nabízí zdarma roušky potřebným.

Článek

„A jak uvádí v textu umístěném na stromě, tyto dnes velmi žádané ochranné pomůcky poskytuje potřebným zdarma. Roušky jsou ze 100procentní bavlny a jsou určeny k opakovanému použití. Vzít si je může každý, kdo je nedokáže vyrobit nebo ušít,“ řekl Zdeněk Dvořák z hulínské radnice.

„Je to krásný počin a moc paní Trávníčkové za její ochotu pomáhat děkuji. A děkuji všem, kteří za současné obtížné situace myslí i na ostatní, co potřebují pomoc. Potvrzuje se, že zlá doba přináší i krásná, poděkování hodná gesta,“ prohlásil starosta Hulína Roman Hoza.

Město se nechalo inspirovat a zřídilo hned dvě místa pro rouškovníky, kde si lidé mohou zdarma ochranné roušky vyzvednout. Jedno je před budovou radnice na náměstí Míru, druhé před supermarketem Albert.

„Roušky k odebrání mohou doplňovat všichni dobrovolníci, kteří se pustili do šití,“ ujistil Roman Hoza. „Všem za to patří velká úcta a díky,“ zdůraznil starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám