Hlavní obsah

V Horních Beřkovicích byly k vidění betlémy

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z posledních kulturních aktivit letošního roku v Multicentru Psychiatrické nemocnice Horní Beřkovice byla tradiční výstava betlémů.

Foto: Dagmar Vačiljová Stehlíková
Článek

První prosincový týden byla k vidění padesátka betlémů všech velikostí, tvarů, barev a materiálů. Návštěvníci si mohli prohlédnout výrobky ze dřeva, papíru, vosku, perníku, plastu a různých přírodních materiálů. Vystaveny byly betlémy pocházející z různých oblastí České republiky (Ústecký kraj, Liberecký kraj, Středočeský kraj) i ze zahraničí (Mexiko, Slovensko).

Exponáty vyrobili, věnovali nebo zapůjčili zaměstnanci nemocnice a dárci z celé ČR a jednalo se o betlémy jak velmi staré, tak ze současnosti. Výrobky tvořili jak profesionální kumštýři, tak děti z keramického kroužku ZŠ Libochovice.

Zpestřením výstavy je každoroční soutěž pacientů psychiatrické nemocnice o výrobu nejkrásnějšího betlému. Letošní rok se nejvíce líbil výrobek pánů z oddělení 7A.

Výstava betlémů navodila v Horních Beřkovicích tu správnou předvánoční atmosféru a všichni už se těší na Ježíška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám