Hlavní obsah

V házenkářské Interlize žen DHC Sokol Poruba remizoval s Iuventou Michalovce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po tvrdém boji i chybách na obou stranách se v házenkářské Interlize žen DHC Sokol Poruba a Iuventa Michalovce rozešly v sobotu 27. února smírně po remíze 25:25.

Foto: Josef Zajíc

Interliga v házené žen. Ostrava 27.2.2016: DHC Sokol Poruba : Iuventa Michalovce - 25:25.

Článek

Po dvou výhrách za sebou byl tým DHC Sokola Poruba rozhodnut nedat kůži, současně nejlepšímu celku v Interlize v házené žen zadarmo. To se podařilo jen částečně.

Oba celky nastoupily do hry razantně. Do 14. minuty se ve vedení přetahovaly, v 16. minutě byl stav 6:6. Pak hráčky Iuventy Michalovce zabraly. Ve skóre sokolkám utekly na stav 12:7 a do šaten po třiceti minutách hry šly Slovenky s vedením o čtyři branky - 12:8.

Ve druhém poločase se hráčkám DHC Sokola Poruba zpočátku nedařilo. Slovenky Ostravankám vždycky utekly nejméně o tři góly. Ve 47. minutě, kdy sokolky prohrávaly 16:19, musely tvrdou a usilovnou prací dotahovat. To ostravské hráčky stálo poměrně mnoho sil.

Přesto v 56. minutě Ostravanky dotáhly stav podruhé k remíze na 22:22. Závěrečné čtyři minuty byly pro hráčky a trenéry infarktové. Hala SAREZA v Ostravě-Přívoze byla zaplněna 347 diváky. Povzbuzování diváků hnalo sokolky  k maximálnímu výkonu. V 58. minutě byl stav 24:24. Vzápětí Michalovce přidaly další branku. Sokolky se nedaly. V rytmu bubnů dala v 59. minutě a 45. sekundě Tereza Chovancová vyrovnávací branku na konečný stav 25:25. .

Podle výrazů hráček obou družstev nebyl nikdo spokojený. Pro hráčky DHS Sokola Poruba byla remíza přece jen příznivější výsledek.

Utkání rozhodovali Václav Horáček a Jiří Novotný. Z celku hostí Iuventy Michalovce byla nejlepší Tetyana Filková-Trehubová, která dala 9 branek, spolu s Olgou Perederiy, která zatížila stav Poruby 7 brankami. Tým Iuventy Michalovce vedl trenér František Urban.

Nejlepší střelkyní družstva DHC Sokola Poruba byla Šárka Marčíková. Vstřelila 8 branek. Druhou nejaktivnější byla Helena Ryšánková. V brance se vystřídala Markéta Doláková i Lenka Roháčková. Družstvo vedl trenér Jan Beňadik.

Hráčky DHC Sokol Poruba čeká 23. března v domácím prostředí finále Českého poháru, ve kterém se utká s Baníkem Most.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám