Hlavní obsah

V Havířově obnoví úřední dny a otevřou další sportoviště

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magistrát města Havířova od pondělí 20. dubna obnoví úřední dny pro veřejnost - ve městě se navíc otevřou další venkovní sportoviště.

Foto: Josef Zajíc

V Havířově budou otevřená další sportoviště. 18. dubna 2020 workoutové hřiště na Lázeňské ulici

Článek

Občané si mohou nezbytné záležitosti vyřídit v úředních dnech, tj. v pondělí a ve středu v době od 8 do 17 hodin a ve čtvrtek v době od 8 do 14 hodin. V neúřední dny, tedy v úterý a v pátek, bude magistrát pro veřejnost uzavřen - na tyto dny se nebude možné objednat. Magistrát zároveň posílí bezpečnostní a hygienická opatření.

„Z důvodů přetrvávajícího nebezpečí nákazy koronavirem žádáme občany, aby své záležitosti v co největší míře vyřizovali písemně, elektronicky nebo přes telefon. V budově magistrátu je nutno mít rouškou zakrytý nos a ústa a dodržovat dvoumetrové rozestupy,” uvedl tajemník Magistrátu města Havířova Milan Menšík.

Vstup do budovy magistrátu bude pouze z ulice Svornosti a bude regulován.

Před vstupem bude umístěna kniha příchozích, kde občané zapíši své jméno a věc, kterou chtějí na úřadě vyřídit. Po vstupu do magistrátu se občanů ujmou průvodci, kteří je po předchozím telefonickém ověření volných kapacit na příslušných agendách dovedou přímo na místo. Průvodci budou rovněž připraveni na příjem dokumentů a písemností od občanů, kteří příjem potřebují potvrdit.

Havířov otevírá další venkovní sportoviště

V Havířově budou otevřena další venkovní sportoviště, která jsou ve správě města. Už od soboty se ve sportovním areálu na Lázeňské ulici zpřístupní workoutové hřiště.

Od pondělí si budou moci lidé zahrát například minigolf a ve středu začne fungovat lezecká stěna. U vstupu na sportoviště naleznou občané vyvěšená pravidla, jak se na sportovišti v souvislosti s nařízením vlády chovat. Sportoviště budou vybavena prostředkem k dezinfekci rukou.

Před použitím lezecké stěny ve sportovním areálu na Lázeňské ulici budou mít sportovci za povinnost vydezinfikovat si ruce. Zároveň je nutné, aby lezci, kteří jistí lano, měli nasazenou roušku.

Ve čtvrtek 16. dubna proběhla v areálu na Lázeňské ulici plošná dezinfekce virucidním prostředkem. V pátek 17. dubna pak hasiči dezinfikovali hřiště na ulici Marie Pujmanové. V příštím týdnu budou plošné dezinfekce sportovišť pokračovat.

Harmonogram otevření venkovních sportovišť:

Sobota 18. dubna - Multigenerační sportovně - relaxační areál na Lázeňské ulici - zprovoznění workoutového hřiště

Pondělí 20. dubna - Minigolf na ulici Astronautů, multifunkční hřiště Jedlová, multifunkční hřiště Generála Svobody

Středa 24. dubna - Multigenerační sportovně-relaxační areál na Lázeňské ulici - zprovoznění lezecké stěny

Před týdnem byl otevřen skatepark v Multigeneračním sportovně-relaxačním areálu na Lázeňské ulici a také veřejné sportoviště Marie Pujmanové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám