Hlavní obsah

V Habartově se uskutečnil 21. ročník fotbalového turnaje o pohár starosty města

Novinky, Aleš Plevka

Na nedělní dopoledne 10. září si domácí tým přípravky pozval na travnaté hřiště TJ Baník Habartov tři týmy z okolí, aby s nimi změřil síly a popasoval se o zisk vítězství v turnaji. Pozvání přijaly SK Dolní Rychnov, OSS Lomnice a Slavoj SEF Kynšperk nad Ohří.

Foto: Aleš Plevka

Ceny pro účastníky turnaje

Článek

V devět hodin dopoledne všichni aktéři v pořádku dorazili na místo, a tak nic nebránilo tomu, aby byl turnaj zahájen.

Úvodní nástup se odehrál ve velkém stanu, který zde byl postaven na páteční městskou akci, ale i na turnaji přišel vhod, neboť až do jeho začátku drobně mžilo. Déšť následně ustal a znovu se objevil až s posledním hvizdem, což znamenalo, že vyhlášení výsledků se opět přesunulo pod ochranu stanové plachty.

Úvodní promluvy se chopil starosta města Ing. Petr Janura a také předseda TJ Baník Habartov Werner Hopf. Oba mladým fotbalistům popřáli pěkný sportovní zážitek odehraný v duchu fair play a poté se již veškeré dění přesunulo na hrací plochu.

Na hřišti pro dospělé byla baníkovci již od včerejška připravena a vytyčena dvě hřiště, což samozřejmě znamenalo velmi svižný a průběh celého klání, neboť se mohla hrát dvě utkání zároveň. Na hráče čekal herní systém, kdy se hrálo každý s každým v trvání 2 x 20 minut. Role sudích se ujali hráči habartovského áčka, kteří byli pod bedlivým dohledem několika desítek rodičů, kteří přijeli či přišli podpořit své ratolesti.

Celkem bylo k vidění šest zápasů, celý turnaj tak i s přestávkami trval něco málo přes tři hodiny. Dá se napsat, že hráči byli de facto neustále na hrací ploše, protože přestávky mezi poločasy i jednotlivými zápasy byly pouze několikaminutové. Proto bylo důležité správné střídání, to probíhalo hokejovým způsobem, přičemž týmy hrály v rozestavení 5 + 1.

Terén byl po slabém, ale vytrvalém dešti poměrně měkký a kluzký, a tak o překvapení v podobě nečekaného odskoku míče či náhlé ztrátě vlastní stability nebyla nouze.

Kluci makali a bojovali o každý míč. Jakýkoliv úspěch a obzvláště gól provázelo nadšení a naopak v případě nezdaru došlo párkrát i na slzy. V tom je ukryto báječné kouzlo, které snad nabízí hra jen v těchto věkových kategoriích, kdy veškeré emoce jsou u hráčů ještě takříkajíc opravdové.

Po dvou odehraných utkáních bylo jasné, že o vítězi rozhodne až samotné třetí kolo a konkrétně mač mezi Kynšperkem a domácím Habartovem. V tomto zápase se výsledek přeléval z jedné strany na druhou, nakonec však více štěstí přálo Kynšperku, který o jeden gól Habartov porazil.

Nastala však situace, kdy tři týmy získaly po šesti bodech. Následovalo počítání v minitabulce. O vítězi nerozhodl ani vzájemný zápas, a tudíž přišlo ke slovu skóre. Tento parametr posléze o jediný gól určil to, že pohár starosty města zůstane doma v Habartově.

Krátce po dvanácté hodině se mohlo přistoupit k vyhlášení výsledků. Jak již bylo napsáno výše, nejvíce radosti bylo v týmu domácích, kteří převzali z rukou starosty a předsedy TJ Baník věcné ceny. Druhé místo přiřklo skóre týmu z Lomnice a třetí místo vybojovali hráči z Kynšperka. Věcnou cenou byli odměněni, které trenéři označili za nejlepší ze svého týmu.

Nebýt jednoho vážnějšího zranění zápěstí, bylo to bezchybné a perfektní fotbalové dopoledne, za což je na místě poděkovat hráčům, trenérům, rodičům a v neposlední řadě i organizátorům.

Reklama

Výběr článků

Načítám