Hlavní obsah

V Habartově přišly stovky lidí společně upálit čarodějnici

Novinky, Aleš Plevka

Před několika málo lety se stalo ve městě tradicí, že několik menších oslav nahradila jedna větší - společná, na jejímž pořádání se kromě města Habartov podílejí především místní skauti, dobrovolní hasiči a členové TJ Baník Habartov. Všichni se tak baví na jednom místě.

Foto: Aleš Plevka

Letošní účastnice v soutěži o nejkrásnější čarodějnici

Článek

Je jasné, že se jedná o poměrně velkou akci, která se koná pod širým nebem, a o jejímž úspěchu tak z větší části rozhoduje počasí. Letos ukázala v tomto ohledu příroda pořadatelům svou vlídnější tvář, neboť po několika předchozích propršených dnech po celé úterý od rána až do noci nespadla ani kapka a odpoledne, kdy se akce konala, bylo slunečno a nebe takřka bez mráčku.

Není proto divu, že na někdejším fotbalovém hřišti se sešlo několik stovek dětí i dospělých, aby si společně užili krásného počasí i připravené zábavy.

Program začínal v 16 hodin, kdy všechny přivítala moderátorka Eva Dvořáková, která přítomné provázela dvouhodinovým programem. Jeho hlavní součástí byla volba nejkrásnější čarodějnice.

Do soutěže se přihlásilo celkem 23 adeptek na titul. Byly rozděleny do dvou kategorií - na ty mladší, ještě školkou povinné, a ty odrostlejší, jež již nosí na zádech školní brašnu. Po krátkém představení a promenádě na podiu o třech nejkrásnějších z každé kategorie rozhodovaly body přidělené pětičlennou porotou. Ta si musela zahlasovat i několikrát, poněvadž po 1. kole došlo na rovnost bodů.

Nakonec se ale přece jen rozhodlo a šestice nejkrásnějších si z rukou místostarosty města Ing. Milana Krčína převzala drobné dárky. Všechny zúčastněné čarodějnice obdržely tematicky nazdobený perníček.

Mezitím již návštěvníků přibývalo. U stánků s hračkami, cukrovinkami a občerstvením, kterých bylo několik, se začaly tvořit fronty a také ostatní stanoviště určená zábavě se ocitala v obležení.

Hasičům se bez větších obtíží podařilo vztyčit nazdobenou májku, na kterou si mohli zájemci zkusit vyšplhat, a po zdolání určené vzdálenosti tím pádem i získat drobnou odměnu.

Okolo půl šesté došlo i na zapálení připravené vatry, na níž byla umístěna krásně vyvedená figurína čarodějnice, která během několika desítek vteřin vzplála a zmizela v nenávratnu. Následně se hasiči postarali také o oheň určený k opékání buřtů. A poněvadž počasí organizátorům vskutku přálo, rozhodli se krotitelé ohně potěšit děti, avšak již mnohem méně rodiče, a zrealizovat bonus v podobě dávky tolik oblíbené sněhobílé pěny. Zakrátko se to po areálu hemžilo desítkami pěnových příšerek.

Mnoho dětí také využilo 12 herních stanovišť, které připravili skauti. Mohly na nich například zápasit na kládě, bombardovat kbelíky prostřednictvím tenisáků vystřelených z velkého praku či jen po hmatu rozpoznávat předměty ve velké tajemné krabici. Z každého stanoviště si kromě nevšedního zážitku odnášely i dávku bonbónů.

Pro nejmenší byl navíc k mání i pěnový bazén s barevnými míčky, prostorný skákací hrad a úplnou novinkou byl i vláček, který na několik desítek metrů dlouhé dráze hodiny vozil rozesmáté špunty.

V 18 hodin převzala od DJ Vlasty Sládka štafetu kapela H2O, která přítomné bavila svou hudební produkcí až do 22 hodiny. Tím byl program definitivně u konce. Kdo však chtěl, mohl na místě posedět i déle. Akce se vyvedla a všem organizátorům i účinkujícím se za to sluší náležitě poděkovat za odvedenou práci.

Reklama

Výběr článků

Načítám