Hlavní obsah

V Habartově připravili pro děti k jejich svátku bohatý program

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na páteční odpoledne a večer 27. května připravila již popáté komise pro sport a kulturu bohatý zábavný program v rámci městských oslav Dne dětí. Opět se tak stalo v úzké spolupráci s mnoha kulturními a sportovními organizacemi, působícími v Habartově, a opět hostil oslavy areál TJ Baník Habartov.

Foto: Aleš Plevka

Lampióny štěstí stoupaly díky větru vzhůru tento rok mnohem svižněji

Článek

Velkou novinkou letos byla skutečnost, že se oslav zúčastnilo asi 40 dětí z partnerského Lengenfeldu, což také umožnilo požádat o spolufinancování fond EU pro regionální rozvoj.

Akci předcházelo několikaměsíční úsilí organizátorů, které však nakonec mohlo zmařit počasí. Naštěstí se u nás vyřádily bouřky den předem a ačkoliv bylo v pátek celý den oblačno, až asi na dvacetiminutové slabé mrholení bylo počasí jinak takřka ideální.

A cože si mohly děti vlastně užít? Od 14 do 17 hodin byla na travnaté ploše k dispozici dvanáctka stanovišť s jednoduchými úkoly, za jejichž splnění se dětem plnily kapsy sladkostmi. V areálu pak také až do 18 hodin řádil elektrický býk, své pérování nabízela trampolína či velké skákadlo zvané Závodník.

Více než tři hodiny zkrášlovaly obličeje dětí dvě zručné malířky. Mezi přítomnými se pak po zbytek dne pohybovalo mnoho desítek malých ďáblíků, spidermanů, zvířátek či větších slečen ozdobených vkusnými ornamenty. Odpoledne bezvadně obohatil i svými čtyřmi vstupy kouzelník Bambulík, který bavil přítomné svými triky, hříčkami a vtipnými komentáři.

Nechyběla ani projížďka vozem taženým koňmi a řízeným panem Janurou či velmi oblíbený výstup do výšky prostřednictvím plošiny sokolovských hasičů. Před 18. hodinou se rozhořel oheň a děti se pustily do opékání buřtů. Poté nastala v programu přestávka, kterou mohli všichni využít k posezení, nákupům ve stáncích (letošním hitem se stal tradiční trdelník a heliem plněné balónky) nebo poslechu folkové a country muziky v rámci 4. ročníku habartovského festivalu.

Okolo půl desáté se pak k obloze vznesly tři stovky lampiónů štěstí, které pak za zvuků písní skupiny Kabát následoval vzhůru i ohňostroj, který celý program krátce po 22. hodině uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám