Hlavní obsah

V Galerii Mlejn jsou k vidění díla amatérských výtvarníků z Česka a Slovenska

Novinky, Eda Riedl

V ostravské Galerii Mlejn v těchto dnech představuje svá díla 28 amatérských výtvarníků z České republiky a Slovenska v rámci výstavy, jejíž krédo vyjadřují slova Duše na paletě.

Foto: Dušan Stračánek

Skupinové foto

Článek

Všichni autoři se potkali na sociální síti Facebok ve skupině „Painting atelier group of arts and mazalkovia SK / CZ“ - mají společnou zálibu, jíž je malování, kreslení, prostě výtvarno ve všech podobách.

Jedná se o výstavu výtvarníků-amatérů, kteří malují a tvoří to, co je baví. Ve skupině sice není nikdo s vysokoškolským vzděláním výtvarného směru, což ovšem nemá vliv na kvalitu a nápady, kterými to na výstavě jen hýří.

Na síti je v této veřejné skupině registrováno 942 lidí. Zástupce ostravské Galerie Mlejn nabídl uspořádání výstavy zřizovateli skupiny Ludo Ševčíkovi. 

Po necelém roce se výstavu podařilo zrealizovat. Nebylo to sice úplně jednoduché, zejména nákladná přeprava obrazů mnohdy na vzdálenosti přesahující stovky kilometrů, ale našla se skupina dobrovolníků, jež se tohoto nelehkého úkolu zhostila.

V pátek 3. dubna v 18.00 proběhla vernisáž výstavy - byla obohacena o vyhodnocení nejzajímavějšího díla. Symbolickou cenu získal Jiří Janulík z Havířova.

Na výstavě každý autor má k dispozici prostor široký zhruba 2m od podlahy až ke stropu, a zde jsou obvykle umístěna 4 díla. Návštěvníci si mohou prohlédnout více než 120 děl.

Výstava potrvá do 28. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám