Hlavní obsah

V Galerii Anděl vystavuje malíř Petr Černošek, proběhne tu i křest nové knihy a šansonový koncert

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatímco ve středu 27. února proběhla v Galerii Anděl v Olomouci vernisáž obrazů malíře Pavla Černoška, o týden později, ve středu 6. března, bude na programu večer Nostalgie v Galerii Anděl. Slibuje křest nové knihy nebo šansonový recitál herce Jiřího Bartoně.

Foto: archiv autora

Galeristka Ivanka Šmidová a malíř Pavel Černošek na vernsáži v Galerii Anděl.

Článek

„Štětec, olejové barvy a malba alla prima převažují. Občas maluji akrylem, ale ten mi tolik nevyhovuje. Vadí mi u něj rychlejší schnutí a změna odstínu barev (potemnění) po zaschnutí. Pro mé obrazy jsou typické spíše tenčí vrstvy barvy a jemné přechody. Proto mi více vyhovují olejové barvy, které nezasychají tak rychle,“ řekl před časem v novinovém rozhovoru Pavel Černošek z Břidličné.

Jak dál prozradil kumštýř, který musí být kreativní i ve své práci, kde graficky zpracovává obaly na čokoládové figurky, maluje obrazy, který už vystavoval předtím v prestižní Galerii Anděl v Olomouci, ale také ve Zlíně, Plzni, Liberci, Uherském Hradišti nebo Bratislavě.

„Nejvíce maluju krajiny, pak asi zátiší. Rád si namaluji i nějaké městské scenérie, jako jsou Benátky nebo staré olomoucké uličky, nebo kopie starých mistrů,“ tvrdí Pavel Černošek, jehož olomoucká výstava potrvá do 26. března.

Nostalgie v Galerii Anděl dostal název večer, který v Olomouci proběhne ve středu 6. března. Nejenže se bude křtít publikace autorů Jiřího Bartoně a Roberta Rohála Velká kniha herců první republiky a protektorátu, ale oba protagonisté se představí i jinak. Jeden zazpívá šansony, druhý vystaví své černobílé fotografie přenesené na plátno.

Knihu, kterou vydalo pražské nakladatelství Petrklíč a kterou vytvořili již zmínění dva autoři, pokřtí tentokrát tři ženy - galeristka Ivana Šmidová, Helena Peštuk Sedláčková a Dana Dopitová.

Začátek pestrého večera nazvaného Nostalgie v Galerii Anděl je stanoven na 19 hodin.

Galerie Anděl nabízí originální umělecká díla současných malířů, keramiků, šperkařů, kovářů a dalších umělců. Kromě autorských výstav pořádáme menší koncerty, besedy s výtvarníky, divadelní představení, křty a čtení knih a další. Unikátní je také možnost posezení při kávě či vínu v nádherném venkovním atriu mezi uměleckými díly. Galerie se nachází 100 metrů od Galerie Moritz (bývalý Prior) směr náměstí Národních hrdinů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám