Hlavní obsah

V Domově Na Svobodě v Čížkovicích znělo sváteční country skupiny Karavana

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční čas v úterý 18. prosince zpříjemnila country skupina Karavana z Lovosic svým zdravotně postiženým kamarádům z Domova Na Svobodě Čížkovice

Foto: Jiří Růzha

Zpívání a tancování s .... - skupina Karavana Lovosice na sále v DNS Čížkovice

Článek

V rámci předvánočního pořadu taneční skupiny Lucarino Dance z DNS Čížkovice s názvem Zpívání a tancování s ... vystoupilo již několik regionálních umělců a skupin. Ne jinak tomu bylo i v letošním roce.

Tentokrát se jednalo o country skupinu Karavana z Lovosic, která v Domově již několikráte vystupovala na Country Show, kde hrála hlavně na večerním country bále. Uživatelé Domova je moc dobře znají a jejich muziku mají moc rádi.

Karavana hraje ve složení kapelník Vláďa Kočí - kytara, zpěv, Jitka Kočišová - zpěv, flétna, Martin Burian - baskytara, zpěv, Vašek Poskočil - housle, zpěv, Stojan Stojanov - kytara, f.harmonika, zpěv, Evka Mišalko Fertáľová – zpěv a Vašek Baumruk - mistr zvuku.

Skupina hraje hlavně country, trampské a folkové písničky, občas i trochu jiné žánry. Hraje především písničky známé, i když ani toto není možné brát doslova. Nejčastěji je možné je slyšet na nejrůznějších akcích v restauracích a hospůdkách, na countrybálech nebo na nějakém tom festiválku. Občas zavítají třeba i do domu seniorů. Prostě zahrají si rádi všude tam, kde mají tuhle muziku rádi... A to je právě i případ Domova Na Svobodě.

V 16 hodin se rozezněly první písně a první taneční páry kroužily parketem. Postupně se parket zaplnil a takový docela malý country bál pomalu dospěl ke svému vrcholu. Díky předvánočnímu času byla druhá polovina vystoupení skupiny věnována právě svátečně laděným, stylovým countryovkám. Koledy hrají všude, ale tahle muzika je v tomto nádechu opravdu velmi kouzelná. Svoji sváteční produkci skupina zakončila písní Hallelujah, kterou si s nimi zazpívalo všech 30 uživatelů Domova.

Jako dárek za pěkné hraní členové taneční skupiny společně s dalšími uživateli Karavaně zazpívali písničku Václava Neckáře – Půlnoční. Písnička se povedla a kapela všem dlouho tleskala. Nikomu se nechtělo končit a tak Karavana přidala ještě několik písniček pro tanec. Bohužel vše musí jednou skončit a tak si všichni popřáli krásné Vánoce a tanečníci dali členům Karavany malý dárek.

Ještě je nutno k chvále skupiny Karavana dodat, že v Domově Na Svobodě vystupují vždy bez nároku na jakýkoliv honorář, vždy pro radost jak svoji, tak hlavně jejich kamarádů, uživatelů sociálních služeb CSP Litoměřice, kam Domov Na Svobodě Čížkovice patří. A kde Karavanu uvidíte? Třeba hned ve čtvrtek 20. prosince – ve společném vystoupení s lovosickými Koťaty v kostele sv. Václava v Lovosicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám