Hlavní obsah

V Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě se v sobotu bude závodit na lyžích

Novinky, Josef Zajíc

Dolní oblast Vítkovice v Ostravě bude v sobotu 26. ledna hostit RWE City Cross Sprint 2013 v běhu na lyžích. Jedná se o sprinterský souboj elitních závodníků ze čtyř států Evropy a závod sportovních osobností. Na startu se mj. objeví Aleš Razým, Jiří Magál, Martin Koukal, Dušan Kožíšek, Tereza Huříková a další.

Foto: Josef Zajíc

Zde proběhne v sobotu 26. ledna RWE City Cross Sprint 2013 Dolní oblast Vítkovice, 25.1.2013

Článek

Na startu se sejde 16 sprintérů z České republiky, Slovenska, Německa a Estonska, ale také šestnáct výjimečných sportovních osobností, které našly odvahu otestovat své síly v disciplíně, jež jim není příliš vlastní.

Závod se poběží v industriálním prostředí bývalých hutí ve Vítkovicích na trati 450 metrů dlouhé. Poběží se dva okruhy. Organizátoři navozili na trať 2000 kubíků sněhu. Vybudovali dvojí přemostění, která zatraktivní trať a zároveň poslouží jako podchod pro diváky, kteří budou moci závodníky povzbuzovat  z obou stran tratě.

"Původně jsme plánovali delší trasu, která by závodníky i diváky zavedla hlouběji do "vítkovické fabriky". Je to ale první testovací ročník, tak musíme uvažovat střídmě. Náklady by se vyšplhaly nesmyslně vysoko, proto jsme se rozhodli, po konzultaci s Českou televizí, pro dva menší okruhy. Je to levnější a nakonec i divácky atraktivnější," vysvětlil v pátek 25. ledna na tiskové konferenci Martin Kráčálík, šéf pořadatelské agentury Seven Days.

Na tiskové konferenci na Magistrátu města Ostravy se představili i další spolupořadatelé: RWE zastupovala Linda Ešková a Jiří Magál, Magistrát města Ostravy Martin Štěpánek, náměstek primátora, a za závodníky Tereza Huříková, která bude jedinou ženou v závodě osobností.

"Přestože jsem bikerka, lyže jsou mým milovaným doplňkem zimní přípravy, kvůli nim se ráda pustím řídítek. Moje tělo vždycky naříká a pak mi dvojnásobně děkuje. Takže muži, třeste se!" prohlásila sebevědomě čtvrtá žena Evropy Tereza Huříková.

Program začne v 15.00 hodin spanilou jízdou v dobových krojích. Další program: 16.40 - závod osobností, 17.35 - závod žen, 18.00 - hlavní závod sprintérů. Mezi těmito časy jsou vložené závody. Pravděpodobné vyhlášení výsledků bude v 19.30 hodin. 

Pro návštěvníky bude ve Vítkovicích připraven bohatý doprovodný program: sněžný bar Red Bull, soutěž o nejlepšího sněhuláka, fire show, nafukovací Planetárium, relax zóna, občerstvení ve stanu nebo v aule Gong. O hudbu se postará DJ Friky spolu s kapelou Neo Chess Sunny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám