Hlavní obsah

V Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě přivítají jaro 20. března ve 12.02

Novinky, Josef Zajíc

Ve středu 20. března budou v Dolní oblasti Vítkovic a v Landek Parku u Ostravy vítat jaro. V ten den budou na obou místech zahajovat prohlídkovou sezónu. Občané tak budou moci navštívit atraktivní místa v Dolní oblasti Vítkovic a v Landek Parku v Hornickém muzeu.

Foto: Josef Zajíc

Vítání Jara v Dolní oblasti Vítkovic. 20.3.2013

Článek

Počínaje 20. březnem zahajují v Dolní oblasti Vítkovic a na Landek Parku prohlídkovou sezónu. Občanům bude v ten den a také o víkendu 23. a 24. března nabídnut atraktivní společensko-vzdělávací program pro všechny věkové kategorie.

Ve středu 20. března se budou konat akce v Dolní oblasti Vítkovic (DOV). Program bude velmi bohatý a zajímavý pro všechny účastníky. Uskuteční se i v multižánrové hale Gong a v Hale U6.

Stěžejní akce bude na programu ve 12 hodin a 2 minuty, kdy nás ozáří první jarní paprsek. V tu minutu bude zahájena sezóna jízdou skipovým výtahem na Vysokou pec č. 1.

V 14.30 bude v Gongu poslední komentovaná prohlídka Josefa Pleskota jeho výstavou Cesta. V 16 hodin začne program hudební performace M. Janíčka, B. Lacktorina a P. Ference - Rozezníme jaro v Gongu.

O víkendu 23. a 24. března budou akce v DOV pokračovat od 10 do 18 hodin. V nabídce mj. budou vědomostní hry pro děti a jejich rodiče, promítání filmů s tematikou děl Julese Verna, výtvarné soutěže a interaktivní hry. Bude vyhlášena soutěž o nejhezčí fotku z oblasti.

Ve stejnou dobu 20. března a o víkendu 23. a 24. března se od 10 do 18 hodin v Landek Parku a v Hornickém muzeu uskuteční další zajímavé programy. Ten, kdo si zakoupí lístek do expozice Hornického muzea, se zadarmo projede vláčkem. Opět i zde bude vyhlášena fotosoutěž. Pořadatelé vybízejí cyklisty, aby si udělali v případě pěkného a teplého počasí vyjížďku po cyklostezce z Koblova na Landek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám