Hlavní obsah

V Dobrušce se přes léto muzicíruje

Novinky, Dana Ehlová

Neodmyslitelnou součástí prázdninových nedělních podvečerů v Dobrušce je Letní muzicírování - šňůra koncertů místních a regionálních kapel a hudebních uskupení, zpestřující závěr každého víkendu.

Foto: město Dobruška (archiv)

Letní muzicírování již pravidelně zpestřuje nedělní podvečery v Dobrušce.

Článek

Zásadní změnou letošní přehlídky je přesunutí většiny koncertů ze sluncem rozpáleného náměstí F. L. Věka do příjemného prostředí Archlebových sadů, kde se na úvod Letního muzicírování představila v neděli 10. července dobrušská pop-rocková kapela PEL-MEL, která vznikla zhruba před deseti lety, a vytvořili ji žáci základní umělecké školy.

Další program:

17. července Tomy (country, Opočno)

24. července Duha Music (pop, Dobruška)

31. července Relax (country-folk-bluegrass, Dobruška)

7. srpna Voje & Band (pop-rock, Vojenice)

14. srpna Stará parta (acoustic pop-rock, Dobruška)

Na poslední dva koncerty se dobrušské Letní muzicírování vrátí do centra města - na náměstí F. L. Věka a vystoupí na nich:

21. srpna Žeň Sen (pop-rock, Opočno)

28. srpna Dechová harmonie (dechovka, Náchod).   

Tento oblíbený hudební cyklus, který pořádá město Dobruška a je na něj vstup zdarma, se již po několikáté koná za podpory Královéhradeckého kraje a místních firem.

Podle zpráv z radnice pořadatelé slibují, že počínaje dalším koncertem si hudební příznivci budou moci vychutnat nejen pestré hudební žánry, ale také místní pěnivý mok, který "poteče" hned v několika stáncích, aby byla uspokojena žíznivá hrdla co největšího počtu návštěvníků.   

Reklama

Výběr článků

Načítám