Hlavní obsah

V Dobříši si přijdou na své milovníci kultury i dobrého jídla

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středočeské Dobříši je to v květnu samá akce. Na své si přijdou milovníci kultury i dobrého jídla. Smršť akcí je v plné proudu, ty největší jsou dosud před námi.

Foto: Archiv Petera Nagyho
Článek

V sobotu 12. května se na Dobříši uskuteční rybí festival, kde si přijdou na své milovníci nejen ryb, ale obecně dobrého jídla. Zítra zároveň také proběhne v centru Dobříše velmi oblíbený regionální trh.

Tradiční dobříšskou akcí, na kterou se každoročně sjíždí tisíce návštěvníků, jsou Májové slavnosti. Uskuteční se v sobotu 19. května. Hlavním tahákem je večerní skupiny Supergroup CZ ve složení M. Pavlíček, K. Střihavka, K. Kryšpín, V. Kulhánek, R. Dragoun a J. Hrubý.

Program Májových slavností začne již v 10 hodin. Připraveny budou tradiční pouťové atrakce pro děti, spousta stánků s občerstvením a bohatý program na hlavním i vedlejším pódiu.

Významné akce zakončí posledního května další velmi prestižní událost. Do Dobříše dorazí slovenský zpěvák Peter Nagy s kapelou Indigo, který zazpívá v nově zrekonstruované místní hale. Peter Nagy na tom samém místě vystupoval před více než třiceti lety a nyní se vrací na "místo činu".

Reklama

Výběr článků

Načítám