Hlavní obsah

V Chomutově soutěžilo přes 1500 tanečníků a tanečnic ze 17 evropských zemí

Novinky, Josef Zajíc

V termínu od 19. do 22. června uspořádal taneční klub Beethoven DC Chomutov prestižní mezinárodní soutěž European Championship 2014 - Dance Fever. Do haly SD Arény Chomutov se sjelo přes 1500 tanečnic a tanečníků.

Foto: Dita Hejníková

Taneční soutěž v Chomutově: Ostravské taneční studio DIDEDAnce .

Článek

Taneční klub Beethoven DC Chomutov má zkušenosti z pořádáním nejen postupových, ale také evropských a světových šampionátů v tanečních soutěžích. Proto mu byla mezinárodní organizací IDO (International Dance Organization) dána důvěra k uspořádání Mistrovství Evropy a Světového poháru v disco tancích pod názvem Dance Fever.

Mezinárodní porota pod vedením předsedy poroty Velibora Srdiče (Bosna a Hercegovina) a vedoucí soutěže Kirsten Dan Jensen z Dánska, měla nesnadnou práci při výběru nejlepších tanečníků a tanečnic v obou velkých soutěžích.

Soutěže se z Ostravy zúčastnili zástupci tanečního studia DIDEDAnce Ostrava pod vedením Dity Hejníkové.

„Soutěž byla zakončením celé soutěžní sezóny a o to větší je naše radost, protože naše nejmladší tanečnice a tanečník získali ve světovém poháru kategorie mini kids titul "Vítěz World Cup". Ostravská výprava měla v Chomutově 7 členů a o to více si ceníme všech úspěchů. Nejcennější je samozřejmě již zmiňované zlato za malou skupinu disco dance. V kategorii Duet bronzovou medaili získali Lucie Krivčíková a Adam Mrowiec. V sólech Natálie Honová získala krásné čtvrté místo a další tanečnice Natálie Kučerová se probojovala do semifinále. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi malé děti  5 - 7 let) a zároveň to byla jejich první soutěž, mám z jejich úspěchů radost,” konstatovala po soutěži Dita Hejníková.

Pořadatelé pro soutěžící připravili i doprovodný program. Účastníci měli možnost se porozhlédnout po krásném městě Chomutov, které je kandidátem na Evropské město sportu 2016. Pro tanečnice a tanečníky, kteří v průběhu soutěže měli narozeniny, připravili narozeninový ceremoniál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám