Hlavní obsah

V centru Náchoda nákladní vůz usmrtil chodkyni

Novinky, Jiří Horák

Teprve nyní se Náchoďané dovídají o tragédii, ke které došlo už v pondělí 21. února odpoledne. Většina místních sdělovacích prostředků událost nezaznamenala, přestože se stala v centru města na mezinárodní silnici E67 v místě, kterému se říká U Čedoku. Nákladní vůz tady usmrtil starší ženu.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Přechod pro chodce na kterém k tragédii došlo. Mohl být řidič oslněn sluncem? Fotografie jsou z připravovaného projektu PhotoRoadView (PhRV).

Článek

Tragédie opět rozjitřila veřejné mínění ve městě. Lidé intenzivně kritizují katastrofální dopravní situaci a neexistenci obchvatu Náchoda.

"V pondělí 21. února 2011 ve 14 hodin došlo v Náchodě v ulici Běloveská u Čedoku k dopravní nehodě. Řidič nákladního vozidla Iveco jedoucí ve směru od polských hranic do Hradce Králové zřejmě přehlédl chodkyni. Devětašedesátiletá žena přecházela po přechodu pro chodce z pravé strany, tedy od vlakového nádraží. Chodkyně utrpěla těžké zranění a při převozu do nemocnice zranění podlehla. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou. Dopravní nehoda je nadále v šetření náchodských policistů," řekla tisková mluvčí náchodské policie Jana Pecoldová.

Stovky kamiónů s novými auty

"Kousek odtud je výrobna automobilů v Kvasinách a na druhé straně ve Vrchlabí a většina jejich produkce míří na kamiónech přes Náchod do Polska a do Ruska. Pak se není možné divit, že je intenzita dopravy tak vysoká. Je s podivem, že se nestává více takových tragédií," uvedl člen občanského sdružení Obchvat Náchoda Oldřich Manych.

Vysvětlení může být jediné: pomalu jedoucí vozidla v kolonách chodce nezabíjejí. Stačí ale když se jednou za dlouhý čas kolony uvolní, auta se rozjedou rychleji a neštěstí může být na světě.

"Neslyšeli jsme náraz, jako když se srazí dvě auta. Jenom jsme viděli tělo ležící uprostřed silnice. Stál u něho menší český náklaďák. Nebyl to cizí kamión. Ale je pravda, že právě polské kamióny tady jezdí především v noci velmi rychle," potvrdila majitelka sousední cestovní agentury.

Reklama

Výběr článků

Načítám