Hlavní obsah

V centru Bílovic na Uherskohradišťsku shořel nákladní automobil

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Pozdvižení v Bílovicích na Uherskohradišťsku způsobil v úterý 3. července odpoledne nákladní automobil, který za jízdy začal hořet v centru obce. K likvidaci požáru přijely dvě jednotky hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hořící nákladní vůz byl nebezpečný pro okolní domy.

Článek

„Při požáru se nikdo nezranil. Na autě vznikla škoda za 150 tisíc korun, a protože nákladní automobil hořel v blízkosti rodinných domů, hrozilo jeho přenesení na některý z nich. Uchráněné hodnoty byly určeny v předběžné výši dvou miliónů korun,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Řidič nákladního automobilu hasičům sdělil, že na požár na korbě vozidla ho upozornili protijedoucí řidiči. „Po zastavení vozu se plameny rychle rozšířily na celý automobil. Před příjezdem hasičů se nikdo nesnažil požár hasit,“ řekl Žemlička

Hasiči se o požáru dozvěděli v 16:44 hodin. Oznamovatel jim sdělil, že ve středu obce Bílovice hoří na korbě nákladního automobilu elektrocentrála. Operační důstojník hasičů vyslal k požáru profesionální hasiče z Uherského Hradiště a dobrovolné hasiče z Bílovic.

„V době příjezdu první jednotky bylo vozidlo celé v plamenech. Požár hasiči uhasili dvěma vysokotlakými proudy vody. Silnice, procházející obcí, byla po dobu hasebního zásahu zcela uzavřena. Po uhašení požáru hasiči usměrňovali dopravu v jednom jízdním pruhu,“ popsal jejich zásah Roman Žemlička.

Reklama

Výběr článků

Načítám