Hlavní obsah

V čele skupin krajského přeboru Vysočiny volejbalistky Humpolce a Bedřichova

Novinky, Michaela Poláková

Krajský přebor volejbalistek na Vysočině je letos rozdělený do dvou skupin. Skupinu západní vede Humpolec, skupinu východní Bedřichov.

Foto: Michaela Poláková

Humpolecké ženy

Článek

Skupina západní je zatím jasnou záležitostí týmu z Humpolce, který má velmi široký, ale hlavně kvalitní kádr. Humpolec také využívá služeb mladé smečařky Markéty Jenčové, která hraje druhou ligu žen v Havlíčkově Brodě a má zkušenosti s extraligou kadetek.

Druhým týmem je Světlá nad Sázavou, která do letošní sezóny vstoupila s hodně obměněným kádrem. Přišla Petra Nyklová, Markéta Výborná a Alena Výborná, odešla ale Marie Benešová a Věroslava Marešová. Světlá si s tím ale poradila a drží se před dotírajícím třetím Pelhřimovem.

I ten má velmi široký výběr hráček. Ovšem také výkyvy. Pelhřimov padl v předposledním kole letošního roku s Přibyslaví. Na místě čtvrtém je tým Ždírce nad Doubravou. Na místě pátém se drží Přibyslav. A na místě posledním záloha Havlíčkova Brodu.

I druhá skupina, východní, má dva jasné lídry, neporažené vedoucí hráčky Bedřichova a druhou ŠSK Demlova Jihlava. Oba týmy disponují velmi kvalitními hráčkami, k tomu Bedřichov je tým, který ještě loňský rok hrál druhou ligu. ŠSK Demlova Jihlava si vede, i přesto že je nováčkem soutěže, výborně. Tým prohrál pouze s Bedřichovem.

I střed tabulky je jasně vyrovnaný. Třebíč je třetí jen díky tomu, že má lepší skóre setů než čtvrtá Polná. O tom, kdo bude v této skupině třetí, nejspíše rozhodne vzájemný zápas obou soupeřů, kteří přijde hned jako první zápas po novém roce v sobotu 12. ledna. Předposlední místo drží Náměšť nad Oslavou, ta dokázala porazit dvakrát Polnou a Žďár nad Sázavou, který je na místě šestém.

Po odehrání těchto základní skupin se rozdělí týmy na finálovou šestici A a B. Ve skupině A budou hrát první tři týmy z obou skupin, a ve skupině B trojice z posledních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám