Hlavní obsah

V Bubovicích slavili hasiči 90 let existence

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devadesát let svojí existence oslavili v sobotu bubovičtí dobrovolní hasiči. Oslavu spojili se soutěží v hasičském útoku, které se zúčastnilo celkem 20 sedmičlenných družstev. Akce se zúčastnily jednotky z Bubovic, Mirovic, Rožmitálu, Březnice a dalších obcí z regionu.

Foto: Tomáš Vašíček

Na oslavách nechyběl ani slavnostní prapor.

Článek

Pro účastníky oslav byly k dispozici stánky s občerstvením a také možnost nechat se do výšin vynést hasičskou plošinou. Několik vystoupení předvedly také bělčické mažoretky.

Udělovaly se medaile za dlouhodobou činnost ve sboru, připnut byl i slavnostní prapor a medaile za Středočeský kraj předával krajský zastupitel a senátor Josef Řihák.

Hasičky i hasiči z Bubovic se ukázali v královské disciplíně v tom nejlepším světle. V soutěži o bubovický soudek se mužské i dětské družstvo umístilo na prvním místě a bubovické hasičky obsadily místo druhé.

Atmosféra byla po celou dobu velmi přátelská a pohodová, hrála muzika, počasí bylo více než příznivé a více než stovka přítomných se dobře bavila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám