Hlavní obsah

V brněnské vile Löw-Beer zněl jazz

Novinky, Jiří Smutný

V sobotu 27. srpna se na zahradě vily Löw-Beer, Drobného 22, konal koncert brněnských džezových legend. Kromě hudby se příznivci džezu dočkali i zpěvu. Potěšila je Helena Blehárová, proslulá jako sólistka Orchestru Gustava Broma. Zazpíval i Tibor Lenský.

Foto: Jiří Smutný

Helena Blehárová

Článek

Koncert zkušených džezových muzikantů a zpěváků Hvězdy nad Brnem moderovala Monika Brindzáková. V úvodu přivítala muzikanty Jiřího Suchého (saxofon), Milana Kašubu (kytara), Ladislava Káňu (klávesy) a Romana Kobielu (bicí).

Zazpívat přišla jako první Helena Blehárová, kterou ze Žiliny do Brna kdysi zlákal sám Gustav Brom. Tentokrát zazpívala Sommertime, Tea for two, Alexander´s Ragtime Band a díky Filipu Renčovi a Zuzaně Norisové i znovu objevený hit Šepotám.

Tibor Lenský prohlásil, že nejswingovější město na světě je New York a zazpíval New York. A aby nezněla jen angličtina, přidal Život je jen náhoda. Samozřejmě nemohla chybět brněnská klasika, takže se záhy ozvalo: Hvězdy jsou jak sedmikrásky nad Brnem. Interpret k tomu nezapomněl poznamenat, že básník Josef Kainar nejen že k písni napsal text, ale složil i hudbu.

V závěru koncertu Tibor Lenský poděkoval všem muzikantům a popřál uzdravení trumpetistovi Jaromíru Hniličkovi, který se bohužel tentokrát nemohl koncertu ze zdravotních důvodů zúčastnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám