Hlavní obsah

V Brně se uskuteční poslední letošní komentované procházky

Novinky, Jiří Smutný

Turistické informační centrum města Brna připravilo pro milovníky kultury a historie závěrečnou kolekci procházek s průvodcem. Každá procházka je určena pro omezený počet účastníků a proto je vhodné si vstupenky zakoupit v předprodeji.

Foto: Jiří Smutný

Nejznámější Hansenovou stavbou v Brně asi bude Besední dům

Článek

První se koná 18. října a je nazvána Co Brnu zanechal Theophil Hansen. Dánský architekt žijící ve Vídni vyprojektoval nejvíce staveb pro Vídeň, Athény a Brno. Z brněnských staveb to je například Besední dům, Pražákův palác, Kleinův palác nebo nová budova nemocnice U sv. Anny. Vychází se v 10 hodin z nádvoří Staré radnice.

Týž den je na programu i Židovský hřbitov. Sraz účastníků je ve 14 hodin u vstupu do areálu hřbitova v Nezamyslově ulici 27 v Brně-Židenicích. Kromě prohlídky hřbitova dojde i na promítání videoprojekce v přednáškovém sále. Stejná procházka se uskuteční ještě jednou o týden později, 25. října, opět ve 14 hodin.

24. října je místem poznávání Ústřední hřbitov. Účastníci se mimo jiné doví mnohé zajímavosti o obřadní síni od architekta Bohuslava Fuchse a o krematoriu Arnošta Wiesnera. Sraz je v 10 hodin u hlavního vchodu na hřbitov ve Vídeňské ulici.

7. listopadu se uskuteční závěrečná procházka Barvičova ulice a její okolí. Tato část Brna má již od dvacátých let minulého století charakter zahradního města a je spojena s působením mnoha významných brněnských osobností. Sraz účastníků je ve 14 hodin na konečné linek 35 a 39.

Reklama

Výběr článků

Načítám