Hlavní obsah

V Brně se sejdou knihovníci zemí V4

Novinky, Jiří Smutný
Aktualizováno

Ve dnech 31. května a 1. června se v Brně uskuteční již 6. ročník konference knihoven zemí Visegrádské skupiny, tentokrát pod názvem Knihovny zemí V4+ v nástrahách digitálního věku.

Foto: Jiří Smutný

MZK v Brně, Kounicova 65a

Článek

Pod záštitou Ministerstva kultury ČR konferenci pořádá Moravská zemská knihovna v Brně ve spolupráci s Národní knihovnou ČR a Kabinetem informačních studií a knihovnictví Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Konference je spolufinancována Mezinárodním Visegrádským Fondem.

Program konference sestává ze 4 tematických bloků, které jsou zaměřeny na nejpalčivější problémy, vyplývající z transformací knihoven v souvislosti s digitalizací.

V 1. bloku budou představeny národní koncepce České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska a možnosti spolupráce na období 2016 - 2020. 2. blok se týká právních aspektů digitalizace a 3. blok bude věnován národním portálům. Poslední 4. blok je zaměřen na povolání profesionálního knihovníka, který na aktuální proměny musí reagovat celoživotním vzděláváním.

Konferenci otevře náměstkyně ministra kultury ČR Kateřina Kalistová a primátor města Brna Petr Vokřál. Konferenčními jazyky jsou čeština a angličtina a simultánní tlumočení je zajištěno. První den konference se uskuteční v MZK, Kounicova 65a, druhý den v hotelu Slovan, Lidická 23.

Podrobnější informace podá PhDr. Soňa Šinclová, MZK Brno, telefon 541 656 101. Další na www.visegradfund.org.

Reklama

Výběr článků

Načítám