Hlavní obsah

V bowlingu se v Březové nejprve utkali senioři, po nich změřily síly rodiny

Novinky, Lukáš Szolar

Sportovní komise města Březová ve čtvrtek 26. května uspořádala turnaj v bowlingu pro seniory a v sobotu 28. května turnaj s podtitulem "rodinný".

Foto: Lukáš Szolar
Článek

Dvacítka seniorů z Březové a okolí se sešla v březovském bowlingovém centru, aby odehráli turnaj v bowlingu. Senioři byli rozděleni na muže a ženy a do turnajového pavouka postoupilo 8 nejlepších žen a 8 nejlepších mužů z první rozehrávky, kterou si odházeli všichni přítomní.

V pánské části se nejvíce dařilo J. Bělíčkovi a J. Matějkovi a formu si udrželi a dostali se až do finále, kde mezi sebou svedli souboj o první místo - více štěstní měl J. Matějka a zvítězil.

Mezi ženami byla po prvním rozhozu favoritka H. Drenková, ale pak nečekaně vypadla ve čtvrtfinále s M. Boukalovou, která se dostala až do finále proti K. Schneiderové. Ve finále byla favoritkou K. Sneiderová, kterou ale M. Boukalová nečekaně porazila o 3 body a tak se stala vítězkou seniorského turnaje. 

V sobotu hraný rodinný turnaj přilákalo 14 rodin. Tříčlenná rodina musela mít v sestavě minimálně jednu ženu. Každý tým si na začátku turnaje vylosoval číslo, které ho hned zařadilo do pavouka.

Mezi favority patřily Kašparovi, Lokajíčkovi a Bělíčkovi, kteří postoupili mezi 4 nejlepší týmy, kde je doplnili Fridrichovi. Souboj o 3. - 4. místo vyzněl lépe pro Fridrichovi a odvezli si z turnaje bronzové medajle. Ve finále se utkali Lokajíčkovi a Bělíčkovi, ale Bělíčkovi už od začátku turnaje ukazovali, že nikomu nedají nic zadarmo, a tak i ve finále velice jednoznačně zvítězili.

Reklama

Výběr článků

Načítám