Hlavní obsah

V bowlingovém turnaji v Březové změřilo síly 24 mužů a 12 žen

Novinky, Lukáš Szolar

Bowlingové centrum a komise sportu města Březová připravily 10. listopadu turnaj jednotlivců o pohár starosty města v bowlingu. Lidé si dokázali, že víkendový čas se dá trávit i jinak, než jen doma u televize.

Foto: Lukáš Szolar

Nejlepší hráči

Článek

Letos turnaj opět navštívila spousta hráčů z bowlingu z Královského Poříčí, kteří jsou velmi draví, a opět přijeli domácím ukázat, že i jejich hra je na velmi dobré úrovni a že nechtějí nechat poháry na Březové.

Do turnaje se přihlásilo 24 mužů a 12 žen. Obě dvě kategorie byly hodnoceny zvlášť. Muži i ženy si museli odházet kvalifikaci, do které pak podle počtu bodů postupovali do pavouka, kde už se pak hrálo vyřazovacím způsobem. V mužské kategorii byl pavouk na 16 míst a 14 mužů postoupilo přímo zbytek si to o zbývající dvě pozice "rozdal" mezi sebou ještě v baráži.

V baráži opravdu se štěstím postoupil na 16. místo o dva body před Milanem Duchoněm Jaroslav Matějka a tak ho čekal nejtěžší soupeř z kvalifikace Jaroslav Bělíček ml., který naházel 202 bodů. Mezi ženami v kvalifikaci dominovala Doleželová Monika s náhozem 152 bodů a postoupila z první pozice - dámský pavouk byl na 8 míst.

Už v osmifinále mezi muži vypadlo několik favoritů turnaje a mezi nimi byl právě i Jaroslav Bělíček ml. Toho porazil precizní hrou Jaroslav Matějka, který postoupil do pavouka s odřenýma ušima. Jaroslav Matějka hrál opět v klidu a s rozvahou a svou hrou se nakonec probojoval až do finále. Mezi nejlepší 4 se probojoval i Stulík Pavel, největší naděje poříčského bowlingu, ale v semifinále narazil na Radka Kaisera, který měl svůj den, a začalo mu to opravdu padat. Tudíž Pavel Stulík si zahrál zápas o třetí místo též s hráčem z Královského Poříčí s Františkem Stecem - Pavel ukázal svojí zarputilost a klid a dokázal s přehledem Františka porazit a tím pádem si odvezl pohár za 3. místo.

Ve finále se objevil tak jako při posledním turnaji Jaroslav Matějka a jeho soupeřem se nyní stal Radek Kaiser. Radek měl opravdu svůj den a hned od prvních hodů začal házet strike a začal pomalinku a jistě Jardovi utíkat. Radek už do posledního hodu nezaváhal a hrou na jistotu Jaroslava Matějku porazil a tak i jako při posledním turnaji na Jardu zbylo krásné druhé místo a vítězem se zaslouženě stal Radek Kaiser.

Mezi ženami ve čtvrtfinále nastoupila březovská šampiónka Jitka Hornerová proti poříčské Dagmar Leichtové. Jitce se příliš nedařilo a nakonec se ukázalo, že jí porazila vítězka turnaje v dámské části. Druhá březovská naděje Jana Kašparová si ve čtvrtfinále poradila s nejmladší hráčkou turnaje Kateřinou Mlejnkovou, ale v semifinále narazila na agresivní hráčku Renatu Stulíkovou, která také hází v Královském Poříčí - Janě nedala žádnou šanci a probojovala se do finále.

V zápase o třetí místo tudíž hrála Jana Kašparová proti vítězce kvalifikace Monice Doleželové a Jana už v klidu a bez jakýchkoliv nervů Moniku s přehledem udolala a tak si Jana na domácím poli odnesla pohár za krásné třetí místo.

Ve finále se utkaly dvě poříčské hráčky - Dagmar Leichtová a Renata Stulíková. Byl to boj až do posledních hodů, nakonec se štěstím vyhrála Leichtová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám