Hlavní obsah

V areálu Dolních Vítkovic rostou kurty pro beachvolejbalový turnaj

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V areálu Dolních Vítkovic rostou v těchto dnech kurty pro beachvolejbalový turnaj série FIVB, který se v Ostravě odehraje příští týden. Pro turnaj Ostrava Beach Open 2018 bude připraveno šest kurtů, z toho tři hlavní. Centrální kurt pojme 2700 diváků.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 15.6.2018 Příprava kurtů pro turnaj Ostrava Beach Open 2018 vrcholí. Kurt pod Vysokou pecí č. 1. Možnost zastřešení.

Článek

Turnaj Ostrava Beach Open 2018 se odehraje na čtyřech kurtech.

Centrální, kde diváci uvidí medailové zápasy, bude přímo naproti Bolt Tower, další vyroste naproti multifunkční auly Gong a kurt číslo 3 lidé najdou přímo pod vysokou pecí č. 1. Ten jediný bude moci být v případě deště zastřešen. Další kurty budou v blízkosti centra Svět techniky.

Podle ředitele turnaje Martina Duky bude vše připraveno tak, aby o víkendu bylo hotovo.

1700 tun písku

„V tak unikátním prostředí jsme ještě beachvolejbalové kurty nestavěli,” uvedl Michal Řezníček, který má přípravu areálu na starosti.

Pro stavbu kurtů bylo přivezeno 1700 tun písku. Výhodou je podle Řezníčka dokonale rovné podloží. 

„Po dokončení poloviny ochozů centrálního kurtu navezeme písek. Každý kurt spotřebuje sedm kamionů písku, což je asi 230 tun, které nasypáváme na geotextilii, a budou ohraničeny mantinely hřiště. Písek je nasypán do výšky 40 cm. Očekávám, že v jediném okamžiku bude turnajové zápasy moci sledovat až 6000 fanoušků, na které se již těšíme," poznamenal Řezníček.

Část turnaje zdarma

Město k vrcholné akci Mezinárodní volejbalové federace (FIVB), která se odehraje v místních netradičních kulisách, vzhlíží s očekáváním.

„Věřím, že bude pro fanoušky velkým lákadlem. Město Ostrava nabídlo místním základním školám možnost vstupu zdarma na první tři turnajové dny, což se potkalo s pozitivní odezvou, tudíž věřím, že nejlepší světoví plážoví volejbalisté si užijí nejenom nevšední prostředí, ale také mimořádně přející a početnou kulisu," řekl náměstek primátora Ostravy Vladimír Cigánek.

Uvodní část turnaje (od středy do pátku) budou moci fanoušci zhlédnout zdarma, ceny vstupenek na víkendové klání se pohybují okolo v rozmezí 120 až 200 Kč, podle termínu nákupu. K dispozici je také permanentní vstupenka na oba víkendové dny v hodnotě 250 korun. V sobotu se platí za vstup do areálu, v neděli je vstup do areálu zdarma, ale platí se vstup na centrální kurt, kde se odehraje posledních osm zápasů turnaje.

Program turnaje
Středa 20. června 2018 - kvalifikace
Čtvrtek 21.června 2018 - pool play/ zápasy ve skupinách
Pátek 22.června 2018 - pool play/ zápasy ve skupinách a play off
Sobota 23.června 2018 - play off
Neděle 24. června 2018 - semifinále a finále

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám