Hlavní obsah

Uzbecký pas, polské vízum, ukrajinský řidičák - doklady alternativního taxikáře

Novinky, Vratislav Konečný

Členové Taxi teamu městské policie v Praze se ve středu nestačili divit nad doklady řidiče, který chtěl nelegálně provozovat v metropoli taxislužbu. Tolik různých identifikací měl snad jen James Bond nebo kapitán Klos. Zadrženému řidiči to nepřišlo ale vůbec divné, papíry přece má, jedno jaké.

Foto: MPP
Článek

Vozidlo je evidované v Polsku. Nemá taxametr ani ceník nebo viditelný nápis Taxi.  Řidič disponuje polským vízem, ukrajinským řidičským oprávněním a uzbeckým pasem. Rádoytaxikář pojal také „alternativně“ přístup k dokladům a povolením.

"Světoběžník" za volantem

Na základě žádosti o součinnost hlídky Policie ČR se dostavil Taxi team městské policie do  Novovysočanské ulice v Praze 9.  Státní policisté tu zadrželi osobní vůz šedé barvy s polskou poznávací značkou.

„Čtyři cestující strážníkům uvedli, že na základě objednávky z mobilní aplikace, měli být zadrženým automobilem za 100 korun převezeni od stanice metra Palmovka do Novovysočanské ulice. Čtyřiadvacetiletý řidič neviděl ve svém počínání žádný problém. Hlídkám předložil polská víza, ukrajinský řidičský průkaz a uzbecký cestovní pas. To, že nemá žádná potřebná povolení pro provozování taxislužby na území Prahy, nepovažoval za podstatné a o zkouškách z místopisu evidentně také nikdy neslyšel,” informovala Irena Seifertová, mluvčí Městské policie Praha.

Strážníci jeho neoprávněnou činnost oznámili správnímu orgánu, který se případem bude nyní zabývat.

Reklama

Výběr článků

Načítám