Hlavní obsah

Už jen do neděle lze na zámku Mníšku zhlédnout výstavu fotografií památek UNESCO

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen do neděle 29. července mohou návštěvníci na zámku v Mníšku pod Brdy zhlédnout putovní výstavu fotografií, která představuje české a slovenské památky zapsané do seznamu UNESCO. Výstavní místnost je volně přístupná ze zámeckého nádvoří.

Foto: Marie Charvátová

Výstava fotografií Poznej světové dědictví Unesco na zámku Mníšku.

Článek

Výstava s názvem Poznej světové dědictví UNESCO je na mníšeckém zámku k vidění v létě již tradičně, letos ovšem představuje snímky památek, které každý z nás může navštívit, neboť se jedná o nejkrásnější místa České a Slovenské republiky. 

V předchozích ročnících jsme mohli na Mníšku vidět fotografie ze vzdálených koutů planety, z Thajska, Číny, Vietnamu, kam se většina lidí zřejmě nepodívá. Ale co třeba procestovat místa, která jsou téměř za humny? 

Mníšecká výstava, která potrvá do neděle 29. července, než pak poputuje dál, může zrovna návštěvníky inspirovat, kam se podívat v druhé půlce prázdnin. Na fotkách uvidíte památky méně i více známé z méně i více známých pohledů. Třeba letecký záběr poutního kostela na Zelené Hoře nebo pohled z výšky na olomoucký Sloup Nejsvětější Trojice, který je se svými 35 metry nejvyšším sousoším České republiky. Jeho součástí je dokonce malá kaple uvnitř. 

Ze slovenských památek uvidíte mezi fotkami například Spišský hrad. Ten patří svou rozlohou mezi největší hradní komplexy ve střední Evropě. Během své historie musel odolávat tatarským nájezdníkům, ohni i zubu času. Ne vždy se to podařilo, a přesto z něj dodnes zůstal velkolepý objekt, kde můžeme na jenom místě obdivovat hradní architekturu od 12. až do 18. století.

Výstava je volně přístupná v otevírací době zámku, vstup do výstavní síně je přímo ze zámeckého nádvoří.

Reklama

Výběr článků

Načítám