Hlavní obsah

Ústeckou nákupní galerii ovládli dinosauři

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákupní galerie Nová Louže v Ústí nad Orlicí v sobotu 9. června naléhavě volala o pomoc všechny děti, aby pomohly s odhalením zatoulaných živých dinosaurů.

Foto: Stanislava Dvořáková

Nejodvážnější se vrhli do pekelné džungle, tam by se jistě mohl takový strašný ještěr ukrýt.

Článek

Desítky dětí se na základě výzvy hrnuly v sobotu do útrob galerie, aby odhalily onoho strašného ještěra, který zavítal do města nejen z dalekých neznámých krajů, ale i z dávných dob více než 200 miliónů let vzdálených. Není divu, že i on sám byl vyděšený z naší doby, a tak se snažil někde nepozorovaně ukrýt.

Česká mírumilovná povaha pak velela najít ho a pomoci, nebo v případě agresivity zastřelit. V prvním případě, maskovaní lovci s patřičnou malbou na obličeji se vrhli do pekelné džungle, kde se skrývá mnoho dravých živočichů, aby vzácnému hostu pomohli, druhá parta po vystání dlouhé fronty na bojové zmalování ukázněně nastoupila na cvičnou střelnici.

Nakonec se úspěch dostavil sám. Dlouhou chodbou vestibulu majestátně kráčel mohutný tvor o rozměrech 2,8 - 4,6 metru s vyceněnými zuby, jako by se chtěl bránit tomuto zvláštnímu hemžení malých tvorečků. Ve vytřeštěných očích dětí se dala vyčíst otázka: „Kde se tady vzal? Je z Jurského parku nebo z filmu Hodný dinosaurus? Nebo opravdu ze severní Afriky, kde kdysi žil spinosaurus či ze Severní Ameriky, která byla domovinou velociraptora?”

Ať tak, nebo tak, hlavně že vzácná návštěva byla objevena, a tak nesmělý dětský úsměv vyvolal široké rozevření tlamy s řadou ostrých tesáků, coby opětovná přivítací grimasa. Doprovázející opatrovnice však nejbližšímu ustrašenému chlapečkovi pošeptala do ouška: „Neboj, on je býložravec!”

Mávání, jásání a hlasité volání dětí nebralo konce, že by jistě i přehlušilo jakýkoliv ryk samotného dinosaura. Pořadatelé nemuseli ani vyhlašovat další program, děti samy se vrhly do připravených her a soutěží, vždyť lákavou odměnou bylo i sladké dinosauří vejce.

Jedny rychle za pomoci rodičů stavěly podle právě viděného vzoru dřevěný model na památku této návštěvy z minulosti naší planety, druhé děti vytvářely obří stavebnici, a to ze tří set kostek domek pro dinosaura. Kdo se neúčastnil této činnosti, aspoň maloval, skládal puzzle či závodil na odrážedle. To vše pod dozorem a s pomocí učitelek rodinného centra Medvídek.

Nikdo se již nebál, všichni byli spokojeni a příjemně se bavili. I sám spinosaurus, kterému vypršel čas pro návrat na planetu dinosaurů, byl potěšen z tohoto výletu a seznámení s tvory 21. století - a tak se také stále šťastně smál.

Reklama

Výběr článků

Načítám