Hlavní obsah

Ústecká mládež přivítala léto se street dance

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taneční centrum Relax s taneční skupinou Flow v pátek přivítaly na pódiu amfiteátru u kulturního domu v Ústí nad Orlicí léto tancem, Každý návštěvník se mohl předvést ve street dance případně se další kroky a figury přiučit.

Foto: Stanislava Dvořáková

Léto začíná, pojďte se s námi radovat, pobízela diváky TS FLOW.

Článek

Instruktáže se ujal vedoucí centra Relax a taneční mistr Jan Bílek s lektorkami Nikolou Krahulcovou, Klárou Vackovou a Terezou Stránskou. Ukázky street dance a dalších latinsko-amerických tanců předvedli členové taneční skupiny Flow.

Rytmicky podmanivá hudba přilákala na pódium parku u kulturního domu další  mládež i starší kolemjdoucí, kteří se zájmem přihlíželi moderním tancům.

Hlavním bodem programu byl street dance. Jeho vznik se datuje do roku 1969 jako projev pouličních tanečníků afro-americké funky kultury. Vyvinul se mimo taneční studia, přímo v ulicích a tanečních klubech.

Pro tyto vlastnosti je oblíbeným tancem mladé generace celého světa a vzhledem k jeho sepětí s hudbou konkrétního životního stylu slouží i k pobavení přihlížejícího publika.

I u ústeckých tanečníků se dala vystopovat snaha vytvoření vlastního osobního stylu, jehož základem je improvizace. V současnosti však do street dance pronikají promyšlené choreografické prvky, které s pomocí lektorek byly do těchto improvizací vkládány.

Další instruktáž a ukázka byla zaměřena na latinsko-americké tance, a to na známou a oblíbenou salsu. Poslední ukázkou pak byl rozverný a veselý latinsko-americký tanec cha-cha původně známý pod názvem "ča-ča-ča".

Reklama

Výběr článků

Načítám