Hlavní obsah

Umělci ostravských divadel přišli za divákem

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 1. září 2013 přišli umělci ostravských divadel Národního divadla moravskoslezského, Divadla Petra Bezruče, Divadla loutek Ostrava a Komorní scény Aréna za divákem. Sešli se na náměstí mezi Divadlem Jiřího Myrona a největší ostravskou katedrálou Msgre Šrámka na třídě Čs.Legií.

Foto: Josef Zajíc

Jdeme za vámi!!! 1.9.2013, Vladimír Polák

Článek

Herečky, herci, zpěvačky, zpěváci, tanečnice a tanečníci, režiséři, šéfové jednotlivých uměleckých těles, hudebníci, techničtí pracovníci, produkční, asistentky a ředitelé všech čtyř divadel tam byli k vidění.

Od 15 hodin si mohli návštěvníci divadelních představení vybrat předplatné do jednoho ze čtyř ostravských divadel.

V úvodu tradičního zahájení sezony ostravských divadel Jdeme za vámi řekl moderátor odpoledne a večera Vladimír Polák: " Diváka chceme do divadla pozvat od nejmladšího věku, protože mladý proutek se lépe ohýbá a vychovává."

Proto jako první se představili členové Divadla loutek Ostrava Eva Baláková a Ondřej Beseda s pohádkou pro děti Jak cvrček ke své písní přišel. Mistrně provedenou pohádku sledovaly děti z improvizovaného hlediště na náměstí Msgre Šrámka. Ostravské divadlo loutek zahajuje svoji sezonu premiérou pohádky Josefa Kainara Zlatovláska, která se bude konat 20. září 2013 v 17,00 hodin na hlavní scéně DLO.

Tanec na zvony katedrály si připravili mladí členové baletního souboru Národního divadla moravskoslezského. Baletu od nové sezony šéfuje Lenka Dřímalová. Soubor zahájí 65. sezonu NDM inscenací choreografky Hany Litterové a skladatelky, zpěvačky a cimbalistky Zuzany Lapčíkové Balady

Představil se i soubor divadelní společnosti Divadla Petra Bezruče písňovou zkratkou, ve které ukázal všechny současné a připravované inscenace na sezonu 2013/2014.

Láska hlídá nás...

Herečky Alena Sasínová - Polarczyk, Zuzana Truplová, Petra Kocmanová, Tereza Dočkalová, Tereza Cisovská a Dana Fialová představily divadelní inscenaci Ženy a panenky, kterou má na svém repertoáru Komorní scéna Aréna.

Soubor činohry NDM představil rockovou baladu Láska hlídá nás...z připravovaného muzikálu Quo vadis.

Hana Fialová a Eva Zbrožková zazpívaly šansony z připravované incenace Edit a Marlene. Ukázku z další připravované baletní inscenace Návraty domů předvedli tanečníci baletního souboru.

Večer pokračoval ve 20:45 loutkovým skečem Příběh Lohengrin, ve kterém účinkovala Ranáta Klemensová, Jiří Sedláček, Michal Sedláček, Karel Růžička a Lukáš Červenka.

Závěr společného odpoledne a večera diváků a umělců bylo noční promítání vybraných scén z opery LOHENGRIN na fasádu Národního divadla moravskoslezského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám