Hlavní obsah

Ulice Koliště v centru Brna je opět prakticky neprůjezdná

Novinky, Jiří Smutný

Silniční okruh v centru Brna vedoucí ulicí Koliště od křižovatky s ulicí Křenovou až po křižovatku s ulicí Lidickou je v současné době ucpán auty a velmi obtížně průjezdný. Vozidla stojí, posunou se o pár metrů a stojí dál. Pěšky by to bylo rychlejší.

Foto: Jiří Smutný

Křižovatka ulic Milady Horákové a Koliště. Proud stojících a občas popojíždějících aut je nekonečný

Článek

Kdo potřebuje z vnitřního okruhu odbočit vpravo, nejde to. Ulice Cejl je uzavřena. Kdo to zjistí až na místě a potřebuje tímto směrem, odbočí do ulice Vlhké, na jejímž konci by chtěl doleva do Křenové, aby nabral správný směr. Tato úzká jednosměrka je proto pro velký zájem naprosto ucpaná. Kdo odbočí do Křenové rovnou, ušetří kilometrovou zajížďku a spoustu času.

Další možná odbočka z okruhu vpravo by měla být ulicí Milady Horákové. Ta sice byla vloni po rok a čtvrt trvající generální rekonstrukci v hodnotě 235 miliónů korun slavnostně otevřena, ale už je zase zavřena. Lidem vadí hlučné poklopy horkovodů.

V opačném směru je situace na okruhu podobná. Největší problém je totálně ucpaný levý jízdní pruh, ze kterého se odbočuje vlevo do Křenové. A aby to nebylo všechno, na vnitřním okruhu je uzavřena i část Husovy ulice. Původní smysl tohoto okruhu, tedy usnadnit a urychlit dopravu, tak zůstává nenaplněn.

Nepříjemnou situaci si navíc ještě zhoršují sami řidiči, když mnozí z nich vjíždějí do křižovatek, ač jim musí být jasné, že při změně světelných signálů z ní neodjedou a zablokují tak celou křižovatku ve všech směrech. Na křižovatce ulic Koliště a Bratislavská, kde je situace dlouhodobě nejkritičtější, byla dokonce nainstalována dopravní značka, upozorňující na tento nešvar, ale je to marné.

Reklama

Výběr článků

Načítám