Hlavní obsah

Ukulele na Akademii hodonínské průmyslovky? Proč ne

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pátý ročník přehlídky studentských vystoupení hodonínské střední školy byl k vidění letos v prosinci. Akademie průmyslovky ukázala, že studenti mají opravdu krásné koníčky a svůj volný čas tráví opravdu smysluplně.

Foto: Ondřej Středula

Akademie - hodonínská průmyslovka 2018. Pátý ročník vystoupení studentů SŠPU.

Článek

Vánoční čas je na průmyslovce v Hodoníně ve znamení školní Akademie, která si už vydobyla stálé místo v kalendáři této střední školy. Letošní ročník byl už pátý.

Na počátku celé akce byl nápad, jak ukázat celému okolí všechny šikovné a nadané studenty hodonínské průmyslovky. Ve škole se jich totiž sešla celá řada a nejen učitelé, ale někdy ani jejich spolužáci mnohdy netuší, čím se tito lidé ve svém volnu baví. A letos bylo zase na co koukat.

Hned na úvod se slova ujali moderátoři Martin Šálek a Jiří Uher, kteří pozvali na pódium mladou začínající kapelu Dead Insider, jejíž kytarista je student průmyslovky Lukáš Králík.

Následovalo úchvatné vystoupení bubeníka Michala Opluštila, který dokázal bubnovat i poslepu. Pak se na pódiu roztančilo trio ve složení Hanka Benovičová, Eliška Lovecká a Katarína Kaššová. Natálie Pavézková předvedla, proč je tak dobrou trenérkou mladičkých mažoretek a ukázala, co všechno umí s hůlkou.

Kouzelným zpěvem a hrou na klavír okouzlily publikum sestry Lenka a Jana Švandelkovy. Další klavíristé byli také bezchybní - Martin Synek a Viktor Žerovnický. Ani zpívající učitel Vladimír Šereš se letos nenechal prosit o vystoupení s kytarou a předvedl své vlastní písně, za něž ho publikum školy náležitě odměnilo. Svá sóla na kytaru dále předvedli Erik Daško, Dominik Luža a také Sára Vajbarová, která spojila hru i s čarovným zpěvem.

Češtinářky hodonínské průmyslovky Ivana Bělochová a Dagmar Benovičová seskládaly celé povídky z vtipných hlášek studentů, které si studenti zapisují do čtenářských deníků. Publikum se po celou dobu dobře bavilo.

Filip Swoiser s Klárou Megovou ukázali nádherný společenský tanec a Tereza Kmentová s Martinem Schwoiserem neuvěřitelné kousky při street dance. Studenti a studentky 1.V se představili se scénkou "Ve škole", díky níž se celé publikum rozesmálo.

A ukulele? Hrou na tento netradiční, leč velice zajímavý hudební nástroj se představila Adéla Marková, která hru na ukulele spojila se stylovým zpěvem a rázem přenesla průmyslovku hudbou někam na Havaj.

A co je na Akademii to nejlepší? Že se rádi vrací i bývalí studenti, nyní již absolventi, a nenechají si ujít vystoupení před publikem. Tak jsme mohli znovu obdivovat šermířské umění člena skupiny Dračí úsvit Lukáše Fifky a Lucie Šibalové a obdivovat vlastní skladby nadějného mladého zpěváka Davida Dordy, který se již stal tradičním závěrečným číslem Akademie. Tento nadaný zpěvák vtáhl do zpěvu celý sál, který si na závěr bohatého programu společně zanotoval.

Slavnostní atmosféra byla cítit všude kolem. A Vánoce mohou přijít.

Reklama

Výběr článků

Načítám