Hlavní obsah

Uklízečka okradla v domově pro seniory trojici klientů

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Dvacetiletá žena okradla koncem loňského prosince v domově pro seniory na Uherskohradišťsku trojici klientů o 44 tisíce korun. Přestože svého činu nyní velmi lituje, policisté ji v předešlých dnech obvinili z trestného činu krádež.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Nejen, že musí okradeným vše do koruny vrátit, ale navíc jí hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ informovala v úterý 29. ledna mluvčí policie Milena Šabatová.

V prosinci loňského roku žena pracovala jako uklízečka v domově pro seniory v obci na Uherskohradišťsku. Jenže se dostala do finančních potíží. Protože se pohybovala v pokojích seniorů a několikrát viděla, kam si schovávají peníze, rozhodla se, že svoji tíživou situaci vyřeší krádeží.

„Vytipovala si dvě ženy a jednoho muže. Poté, co odešli na večeři, jala se mladá žena uklízet jejich pokoje. Vždy si přivřela dveře, aby do místnosti nebylo vidět. Následně jim z uschovaných obálek vzala finanční hotovost s tím, že si senioři stejně nebudou pamatovat, kolika penězi disponují. Jenže to se spletla,“ sdělila mluvčí policie.

Všichni tři okradení záhy přišli na to, že jim chybí peníze, a svá zjištění oznámili jak vedení domova, tak i policii.

„Podezření padlo na mladou ženu, která se k činu ihned přiznala. Vypověděla, že nějaké peníze použila na uhrazení svého dluhu a zbytek utratila za vánoční dárky. Jak rychle čtyřicet čtyři tisíc korun nabyla, tak rychle je i pozbyla,“ dodala Milena Šabatová.

Reklama

Výběr článků

Načítám