Hlavní obsah

Ukázky vánočního aranžování s uznávanou českou floristkou Hanou Kindelmannovou Šebestovou

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V malém sále Kulturního domu v Klatovech se v úterý 27. listopadu od 17 hodin uskuteční Vánoční aranžování s čtyřnásobnou mistryní České republiky ve floristice Hanou Kindelmannovou Šebestovou. Akci, na kterou je zvána široká veřejnost, pořádá Městské kulturní středisko v Klatovech.

Foto: foto z archivu Hany Kindelmannové Šebestové

Ukázky vánočního aranžování s uznávanou českou floristkou Hanou Kindelmannovou Šebestovou

Článek

Uznávaná floristka Hana Kindelmannová Šebestová vám předvede inspiraci na nadcházející adventní čas. Ukáže tvoření vánočních věnců a dekorací. Cena semináře: 80 Kč.

Po studiu na zahradnických školách v Mělníku, Děčíně a Hradci Králové v roce 1995 začala podnikat v oboru - nejprve ve vlastní floristické dílně, poté několik let vedla floristický obchod. V roce 2006 se vrátila opět k práci v dílně, která ji svou kreativitou více naplňuje.

„Specializuji se na kompletní svatební dekorace a výzdoby interiérů, ovšem ani další jiná květinová přání zákazníků mě, coby čtyřnásobnou mistryni České republiky ve floristice, rozhodně nezaskočí. Ve svém oboru se neustále vzdělávám, sleduji aktuální trendy, soutěžím, publikuji v odborném tisku, vydávám publikace. Jsem členkou odborných porot, navštěvuji různé domácí i zahraniční semináře, ale také je i jako lektorka organizuji," uvedla Hana Kindelmannová Šebestová.

Floristické soutěže a účinkování v televizních pořadech 

Od roku 1996 se aktivně zúčastnila jedenácti ročníků Mistrovství floristů České republiky, během kterých se jí v různých disciplínách podařilo stanout 21krát na stupních vítězů, z toho čtyřikrát na stupni nejvyšším, kde v letech 2000, 2003, 2004 a 2007 získala titul Mistr České republiky ve floristice.

Několikrát se také prezentovala na soutěži Brněnská růže. Na ní se floristce podařilo dvakrát získat titul absolutního vítěze (v letech 2006 a 2008). Na ostatních menších soutěžích (Flora Art, Pragointerier, Oasis Primavera) se také umisťovala pravidelně na předních místech.

Hana Kindelmannová Šebestová byla členkou pracovní skupiny Holandské květinové kanceláře, její trendy prezentovala společně s holandskými floristy na květinových show v České republice i na Slovensku. Své práce předvedla i v několika televizních pořadech (Sama doma, Rady ptáka Loskutáka, Snídaně s Novou).

Hana Kindelmannová Šebestová vydala katolog svatebních kytic a v roce 2006 kalendář květinových aranžmá. Je spoluautorkou učebnice Floristiky vydané při SZaZeŠ v Děčíně 2007, působí také jako redaktorka odborného časopisu Profiflorista a publikuje v dalším odborném tisku (Zahrádkář, Floristika).

Akce a semináře

Hana Kindelmannová Šebestová pravidelně pořádá různé tzv. Květinové dny... na sušickém náměstí, na hradě Velhartice nebo zámku Kozel. Rovněž se účastní na podobných akcích kolegů floristů (Svatební veletrh Třeboň, Květinový víkend na zámku Dobříš atd). Vazbu květin předvádí na prezentacích různých floristických velkoobchodů a firem.

„Vzdělání v oboru si rozšiřuji na různých domácích i zahraničních seminářích. Absolvovala jsem jich několik na německé floristické škole Blumenschule Wasserschlos pod vedením předních zahraničních floristů (Thea Kornherr, Monika Nieland).

Jako první Češce se mi podařilo publikovat své floristické práce v knize International floral art 2010. Kniha obsahuje 256 výtvorů od 160 osobností z celého světa," dodává uznávaná floristka z Hrádku u Sušice.

Reklama

Výběr článků

Načítám