Hlavní obsah

Účastníci akce Okolo Ostravy napříč handicapy vyjeli pro společnost Apropo 60 tisíc korun

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Ostrava, Moravskoslezský kraj a společnost Cesta za snem, z. s. uspořádaly v pátek 1. července sportovně benefiční akci Okolo Ostravy napříč handicapy na podporu integrace handicapovaných do společnosti. Účastníci se připojili k sérii celonárodního projektu Okolo měst napříč handicapy.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 1.7.2016. Cyklojízda Okolo Ostravy napříč handicapy.

Článek

Ostrava se stala jedenáctým městem, kde se tato akce pořádala. Akce si vzala za cíl ukázat, že dokážeme společně vytvořit silný a fungující tým, který bez ohledu na zdravotní stav jeho členů dokáže táhnout za jeden provaz.

Cílem těchto akcí je také propagovat aktivní životní styl a krásu sportu, otevřený všem bez rozdílu. Akce se konaly v Brně, Chrudimi, Praze, Hradci Králové, Pardubicích, Liberci, Jablonci nad Nisou, v Ústí nad Labem a v Děčíně, Plzni a Českých Budějovicích - a 1. července se lidé sešli v Ostravě.

Cyklistická akce Okolo Ostravy napříč handicapy byla zahájena startem na Prokešově náměstí u Nové radnice, kde sídlí magistrát. Akci odstartoval primátor Tomáš Macura spolu se svými náměstky Kateřinou Šebestovou, Martinem Štěpánkem a tiskovou mluvčí Andreou Vojkovskou.

Šedesát šest účastníků se vydalo do Komenského sadů, kde na pravém břehu řeky Ostravice pokračovali okolo soutoku s řekou Odrou do Koblova, dále do Antošovic, okolo Landeka, po břehu řeky Odry do Výškovic.

V další části trasy  se dostali zpět k řece Ostravici. Akci, šťastní a mírně unaveni, ukončili za slavnostního přivítání diváků a pomocníků ve 20.48 hodin v centru Ostravy u Trojhalí Karolina.

Podle tiskové mluvčí moravskoslezského krajského úřadu Petry Špornové účastníci ujeli 53,7 km a spálili 1600 kalorií.

„Nejednalo se jen o vyjížďku. Šlo o to užít si společně krásný teplý, sluneční den s přáteli a poznat krásy přírody v okolí Ostravy,” řekla Marie Pásková, regionální manažer komunikace ČEZ, a. s. pro severní Moravu.

„Šlo také o charitativní akci, kdy pohybem, sportem, aktivitou účastníci přispěli k dobré věci. Účastníci se připojili k aplikaci EPP (Energie pomocí pohybu) do chytrého telefonu, která se dá stáhnout zdarma. Aplikace po jejím spuštění zaznamenává pohybovou aktivitu, kolik dotyčný urazil, kudy se pohyboval a kolik spálil kalorií. To vše převádí na body a NADACE ČEZ pak na peníze. Ty pak věnuje charitativnímu projektu. Při dnešní akci lidé sportovali, pohybovali se a vyjeli 60 000 korun společnosti Apropo, z. s., která se zabývá rekondičními pobyty pro lidi s tělesným postižením,” dodala Marie Pásková.

Ukončení akce u Trojhalí Karolina v Ostravě sledoval i hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, ředitel Krajského úřadu MSK  Tomáš Kotyza. Účastníkům také poděkoval Heřman Volf, jednatel společnosti Cesta za snem, z. s. která tyto akce organizuje a koordinuje. Za vysportovaných 60 000 korun poděkoval hospodář společnosti Apropo, z. s Radim Běleš.

„Naše společnost pořádá rekondiční pobyty pro lidi s tělesným postižením, na kterých zajišťuje rehabilitaci a osobní asistenci. Zprostředkovává osobní asistenci k zajištění každodenních životních potřeb osob s tělesným postižením. Provozuje informační servis a pořádá rekondiční setkání,” informoval Radim Běleš. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám