Hlavní obsah

U zrodu Antigony v RockOpeře Praha byly před deseti lety Eva Urbanová s Lenkou Dusilovou

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Antigona slaví 10 let. Její první nahrávky pomohly ke vzniku RockOpery Praha a dodnes se těší velkému úspěchu. Třetí díl antického cyklu mohou diváci vidět v pátek 15. května od 19 hodin. Příběh vycházející z bájného starověku s sebou přinese živou kapelu, nový cirkus a špičky české rockové scény.

Foto: Archív RockOpera Praha

Na prvních demosnímcích Antigony se objevili Lenka Dusilová, Luboš Hájíček (Krucipüsk) nebo sopranistka Eva Urbanová

Článek

 „Letos to bude 10 let od vzniku prvních nahrávek rockové opery Antigona, která iniciovala zrození samotné RockOpery Praha. Na prvních demosnímcích této opery s námi spolupracovali umělci jako Lenka Dusilová, Luboš Hájíček (Krucipüsk) nebo sopranistka Eva Urbanová. Nyní se návštěvníci mohou těšit na mladé rockové talenty i známé profesionály, mezi nimiž nebudou chybět jedinečné hlasy například Viktora Dyka či Vlasty Horvátha,“ uvedla zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Rocková opera Antigona vypráví příběh podle Sofoklovy antické tragédie na téma generační vzpoury a lásky doslova až za hrob. První dějství zobrazuje boj mezi Oidipovými syny o moc v Thébách a jeho důsledky, druhé dějství je příběhem Antigony a její vzpoury proti vladaři, třetí dějství zahrnuje soud nad Antigonou a její trest. Na inscenaci se autorsky podíleli Milan Steigerwald a Pavla Forest, režie se ujal Roman Štolpa. 

„Základ představení tvoří rocková hudba produkovaná živě energickou kapelou, kterou doplňuje výjimečná scéna s ohnivou show, akrobacií na lanech, světelnými efekty, originálními kostýmy a maskami. Vše podtrhuje silný antický příběh o nevyhnutelnosti osudu, touze po spravedlnosti a velké lásce. Kdo chce vidět naši strhující multimediální rockovou show, ať neváhá s rezervací, vstupenky nám totiž rychle mizí,“ dodala Pavla Forest.

Reklama

Výběr článků

Načítám