Hlavní obsah

U havířovského vlakového nádraží vyroste dopravní terminál

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K modernizaci nádražní budovy v Havířově a zřízení dopravního terminálu dali na své schůzi zelenou radní Havířova.

Foto: Pavel Jaňurek

Vlakové nádraží v Havířově

Článek

Nádražní budova v Havířově i přilehlý prostor před ní jsou dnes ve stavu, který neodpovídá potřebám významného dopravního uzlu ve městě i jeho napojení na ostravskou aglomeraci. České dráhy, kterým budova nádraží patří, navrhují úplnou demolici výpravní budovy a částečnou demolici dopravní budovy. Část, která zůstane, společnost  zrekonstruuje a přesune do ní činnosti z původní výpravní budovy.

V Havířově tak vznikne nový dopravní terminál odpovídající potřebám současnosti. České dráhy vyčlenily na demolici a přestavbu 132 milionů korun.

"V projektu je z pohledu města Havířova důležitá možnost dalšího budování a rozvíjení ploch v okolí nového dopravního terminálu. Město bude v této souvislosti ve spolupráci s Českými drahami žádat o podporu z Regionálního operačního programu," uvedla Ing. Eva Wojnarová, tisková mluvčí města Havířov.

"Před novým nádražím by například mohlo vzniknout zastřešené autobusové nádraží, parkoviště pro auta, odstavná stání pro autobusy, kterých je ve městě nedostatek. Mohou tady být komerční objekty i polyfunkční dům. V investičním záměru města existují různé varianty, jak s prostorem před havířovským nádražím naložit," dodala tisková mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám