Hlavní obsah

Tyrolské Alpy v Plzni

Novinky, Jan Kaše

V plzeňské Galerii Evropského domu byla zahájena výstava fotografií s názvem Gregor Sailer: LADIZ_alpen™, která je zaměřena na vysokohorskou architekturu.

Foto: Jan Kaše

Výstava v Galerii Evropského domu čítá pouze několik fotografií Gregora Sailera

Článek

Výstava, která vznikla ve spolupráci Rakouského kulturního fóra v Praze a Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, přináší na několika fotografiích nevšední a možná i trochu kritický pohled na Tyrolské Alpy.

Gregor Sailer, jednatřicetiletý rakouský fotograf, který studoval i v Praze, získal již řadu mezinárodních ocenění a jeho fotografie jsou k vidění v několika muzeích, například v Rakouské státní galerii ve Vídni, Muzeu moderny v Salzburku či v Tyrolském zemském muzeu.

„Ukazuje vysokohorskou architekturu, částečně zredukovanou na jednotlivé architektonické prvky, které lidem umožňují využít horu i na výše položených pláních. Masivní zásahy, které připomínají uměle vytvořený svět, ukazují enormní náklady, které se vynakládají pro zachování vysokohorského turismu a s ním spojených alpských mýtů," uvádí se v informačním letáku k výstavě.

Galerie Evropského domu na plzeňském náměstí Republiky je bezesporu klidným a příjemným místem, kde si až do 3. února můžete vychutnat tuto jedinečnou výstavu. Otevřeno je každý den kromě soboty a neděle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám