Hlavní obsah

Týnišťská taneční soutěž přilákala 700 dětí

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře probíhá po celé České republice mnoho tanečních přehlídek a soutěží. Děti i dospělí tak mají možnost porovnání s ostatními, mohou se také inspirovat a podívat se na spoustu choreografií.

Foto: Eva Jenčíková

Na jevišti byly některé prvky velmi efektní.

Článek

V Týništi nad Orlicí se každoročně koná nepostupová taneční soutěž pod názvem O týnišťské tajemství. V sobotu 21. května se do Kulturního domu sjelo 57 kolektivů, aby v několika kategoriích předvedly, co se za celý školní rok naučily.

Celý den sledovala jednotlivé výkony odborná porota, složená z tanečníků a tanečních mistrů. Neměla to vůbec jednoduché a samozřejmě se také nemohla zavděčit všem. Jednotlivé věkové kategorie byly velmi dobře obsazené, a tak to pro porotu rozhodně nebylo jednoduché.

V mini kategorii dětí do 7 let zvítězily ve volném tanci Rebelky z TJ Orel Třebechovice pod Orebem a v parketových scénkách vystoupení Květinová louka TS Hart Dance Jičín.

V dětské kategorii do 10 let se ve volném tanci umístil kolektiv Demi Hronov, za ním pak mažoretky DDM Stonožka Nové Město nad Metují a Top girls z TS Ballare Orel Rtyně v Podkrkonoší. V parketových scénkách se nejlépe vedlo dětem z Rock Teens z Hradce Králové, na dalších místech pak uspěla děvčata z CCG při DDM Týniště nad Orlicí a za nimi Flowers ze ZŠ a MŠ Černožice.

V nejobsazenější dětské kategorii disco získala pohár za 1. místo skupina M. A. D. Style DDM Třebechovice, 2. místo získala skupina D-Rush Melounci DDM Dobruška a 3. místo Free Fall SvČ Déčka Náchod.

V dopolední části se na nejmladší účastníky přišlo podívat spoustu rodičů a dalších rodinných příslušníků. Potlesk zněl sálem každou chvíli a děti si užívaly vystoupení na divadelním jevišti, které na většině soutěží nebývá.

Odpoledne dostali prostor junioři ve všech vypsaných kategoriích. Poháry a diplomy si odváželi ve volném tanci zástupci TS Bees a Cherry ze Rtyně v Podkrkonoší a Růženky z DDM Smiřice. V kategorii parketových scének se umístila na 1. místě TS Angels ze SVČ Trutnov, kteří předvedli originální pavoučí tanec. Na 2. místě M. A. D. Style DDM Třebechovice a za nimi Rock Teens z Hradce Králové.

V disco kategorii bezkonkurečně vyhrála taneční skupina Xka ze SVČ Déčko Náchod se skladbou Loutky, na dalších oceněných místech skončila TS Bees ze Rtyně a domácí TS Rosegirls II. z DDM Týniště nad Orlicí.

V hlavní kategorii od 15 let bylo pouze disco a volný tanec. V obsazenější disco kategorii se o první a druhé místo poprali Just our street z DDM Klíč Jaroměř a Sin Fronteras z SVČ Déčko Náchod, kteří nakonec těsně zvítězili. Na třetím místě skončila TS Shake Dance DDM Chlumec nad Cidlinou. Ve volném tanci zvítězila TS CCG DDM Týniště nad Orlicí, před skupinou Iris z DDM Smiřice a TS Safirou z DDM Třebechovic pod Orebem.

Zázemí pro celou soutěž poskytlo Kulturní centrum, kterému děkujeme za spolupráci. Děkujeme také všem pomocníkům a organizátorům za vzornou přípravu a hladký průběh celé akce. 

Reklama

Výběr článků

Načítám