Hlavní obsah

Týmy Ostravy a Moravskoslezského kraje nastoupí na start Metrostav Handy Cyklo Maratonu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tým Ostrava 750!!! a tým Moravskoslezského kraje se postaví v úterý 1. srpna v pravé poledne na start čtyřdenní benefičně-sportovní akce Metrostav Handy Cyklo Maraton. Ostravský tým se akce zúčastní letos počtvrté.

Foto: Zdroj : MMO

Ostrava 30.7.2017 Tým Ostrava 750!!! Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2017.Ve výřezu patronka týmu Miluše Bundilová.

Článek

Z Břevnovského kláštera vyrazí první jezdec z osmičlenného týmu po 12. hodině, aby na trase dlouhé 2222 kilometrů v průběhu 111 hodin předával štafetu s dalšími členy týmu. Účastníci akce projedou Českou republiku a krátce zavítají i za naše hranice - do německých Drážďan.

V podmínkách je stanoven povinný průjezd 26 míst, která jsou turisticky atraktivní, řada z nich je zapsaná na seznam památek UNESCO. Součástí sportovní akce je časovka jednotlivců, vrchařská prémie a časovka družstev. Každý člen musí ujet nejméně 100 km.

„Akce má kromě sportovního také charitativní rozměr. V každém družstvu je jeden handicapovaný sportovec - v případě Ostravy je to téměř nevidomý Tomáš Kráčalík. Patronkou týmu je 35letá Miluše Bundilová z Ostravy, která si na konci května po pádu z kola zlomila žebra, lopatku a poškodila míchu. V současné době je v péči nemocnice Motol v Praze. Ostravské patronce na nákup rehabilitačních pomůcek přispěje nejen Ostrava darem z rozpočtu města, ale také členové týmu Ostrava 750!!!,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu - od 1. srpna kapitán družstva, řidička s dalšími zabezpečujícími činnostmi pro družstvo.

„V týmu Moravskoslezského kraje jede sportovec s handicapem Jiří Zdrahálek, který svým entusiazmem a fyzičkou předčí nás všechny. Našim patronem je devatenáctiletý Jiří Fiala, který má po pádu ze střechy poškozený sluch a zrak. Chtěli bychom pro něj získat finanční prostředky na rehabilitaci, aby si mohl splnit svůj sen a postavit se znovu na snowboard,” informoval ředitel Krajského úřadu Tomáš Kotyza, kapitán družstva Moravskoslezského kraje.

Patronce Milušce a Jiřímu může pomoci také veřejnost

Týmy budou Ostravou (Trojhalím Karolina) projíždět v průběhu čtvrtka 3. srpna od 8 hodin. Krajský úřad spolu s městem Ostrava připravil doprovodnou akci, do které se může veřejnost zapojit.

Stacionární kola budou umístěna ve čtvrtek 3. srpna od 10.00 do 17.00 hodin před obchodním centrem FORUM Nová Karolina. Jedno kolo bude určeno pro ostravskou patronku, druhé kolo pro patrona týmu Moravskoslezského kraje. Našlapané kilometry budou oběma subjekty proměněny na peníze a patronům poslouží k nákupu rehabilitačních pomůcek.

Osmičlenný ostravský tým OSTRAVA 750 !!! tvoří: primátor města Ostravy Tomáš Macura, náměstkyně primátora Kateřina Šebestová, ředitel Městské nemocnice Ostrava Petr Uhlig, úředník ostravského magistrátu Radim Muroň, dále Petr Šebesta, Tomáš Grasser, handicapovaný Tomáš Kráčalík a druhý z tandemu Tomáš Grygier.

Do závodu se přihlásilo 32 týmů. Mezi nimi jsou zástupci měst nebo městských částí Prahy, Prahy 6, Plzně, Ostravy i Moravskoslezského kraje, ale také soukromých společností. Partnerem ostravského týmu je společnost Bikomatic.

Smyslem projektu je ukázat, že nehandicapovaní a handicapovaní mohou společně tvořit fungující tým, který má šanci obstát v podmínkách extrémního závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám