Hlavní obsah

Tygřice získaly na světových a evropských šampionátech kovy nejcennější

Novinky, Zbyněk Góralczyk

Sandra Mašková a Michaela Góralczyková z pankráckého Tiger teamu přivezly z právě konaných mistrovství Evropy a světa kovy nejcennější.

Foto: Zbyněk Góralczyk

Michaela Góralczyková

Článek

O víkendu probíhaly dvě velmi důležité kickboxerské akce - mistrovství Evropy v K1 ve Slovinském Mariboru a mistrovství světa v pointfightingu v italské Carraře.

Ve Slovinsku pankrácký Tiger team a Českou republiku reprezentovala Sandra Mašková, která se postupně probojovala přes tureckou a slovenskou reprezentantku do finále, kde na ni čekala velmi zkušená polská závodnice.

Unikátnost příběhu Sandry je v tom, že Sandra si 26. záři na Galavečeru K1 v Praze ukopla palec tak nešťastně, že si jej nejen vykloubila, ale téměř oddělila (otevřená vykloubenina) a palec ji museli kompletně znovu přišít!

Věděla, že její účast na evropském šampionátu je ohrožena, ale rozhodla se bojovat a měla pouze měsíc na to, aby se nejen zotavila, ale i fyzicky připravila. Její obrovská bojovnost a houževnatost se vyplatila a na mistrovství Evropy odjela. Díky finálové účasti si zároveň vybojovala možnost zúčastnit se World games, které jsou po Olympijských hrách druhou nejprestižnější sportovní událostí světa.

Finálový zápas byl dlouho vyrovnaný a obě fighterky se přetahovaly a střídaly ve vedení. Bohužel pro Sandru polská závodnice v posledním kole otočila skóre ve svůj prospěch - Sandra si odváží skvělou stříbrnou medaili a postup na World games.

Ve stejnou dobu probíhalo v italské Carraře mistrovství světa WKA, za Českou republiku zde startovala v pointfightingu pankrácká a kralupská fighterka Michaela Góralczyková a to hned ve 3 kategoriích (do 46 kg, do 50 kg a do 55 kg).

Postupně se přes závodnice z Itálie, Španělska, Anglie, Walesu a Německa probojovala do nedělního finále -46 kg a -50 kg. V kategorii do 55 kg si vybojovala 3. místo a tudíž bronzovou medaili.

V nedělním finále pak nekompromisně převálcovala soupeřky z Belgie a Walesu a zaslouženě si odváží 2 zlaté medaile a titul mistryně světa!

Velké poděkování patří trenérům klubu Aloisi Škeříkovi za plnokontaktní disciplíny a Michalovi Němečkovi za pointfighting, kteří skvěle připravili svěřenkyně a motivovali je k super výkonům.

Velké poděkování patří také sponzorům a partnerům, bez kterých by příprava závodníků nebyla myslitelná - jedná se o Coretraining, Dukla Praha, Hayashi.cz, město Kralupy nad Vltavou, Jan Batěk Autodoprava Neuměřice a Pneucentrum Kralupy s.r.o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám