Hlavní obsah

Týden vědy a techniky ve vědecké knihovně v Ostravě

Novinky, Marcela Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také v letošním roce se Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě zapojí do celostátní akce Týden vědy a techniky Akademie věd ČR, tedy do největšího vědeckého festivalu v České republice. Letošní, již osmnáctý ročník, se bude konat 5.–11. listopadu.

Foto: Marcela Stehlíková
Článek

Hned od pondělí 5. 11. si budou moci návštěvníci ve vstupních prostorách Moravskoslezské vědecké knihovny prohlédnout výstavu Líná hlava, holé neštěstí. K vidění budou ukázky hlavolamů, deskových her i knih vhodných pro domácí mozkovou posilovnu. (Vědecká knihovna podporuje všechny formy mozkového joggingu a vede dokonce dva kluby, v nich jsou účastníci rozděleni na začátečníky a pokročilé. Kapacita těchto klubů byla vyčerpána již 3 týdny po zveřejnění přihlášek.)  

V úterý 6. 11. je možné navštívit v oddělení speciálních fondů blok nazvaný Zachraňujeme historické dokumenty. Knihovníci zde předvedou, jak měří pH starých tiskovin (v 15.00 a v 16.00), zavedou účastníky na digitalizační pracoviště (v 15.30 a v 16.30) a také představí regionální e-knihy a audioknihy, které dosud vydali (v 15.45).  

Středa 7. 11. bude věnována moderní technice používané v knihovně. Návštěvníci jsou zváni na exkurzi do podzemních skladů knih, které jsou veřejnosti běžně nepřístupné. Během prohlídky knihovníci předvedou, jak při své práci využívají digitální knihovní asistenty. Exkurze začne v 16 hodin.

Celý program je určen široké veřejnosti a je zcela zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám