Hlavní obsah

Týden ledních medvědů v Zoo Brno

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Vůbec poprvé připravila brněnská zoo Týden ledních medvědů. Od pondělí 6. listopadu potrvá do soboty 11. listopadu.

Foto: Archiv Zoo Brno

Cora a Noria

Článek

Zajímavá akce si klade za cíl přiblížit život těchto velkých, pozoruhodných šelem a chránit jejich budoucnost ve volné přírodě.

Akce je součástí celosvětové kampaně Save our Sea Ice, kterou pořádá ochranářská organizace Polar Bears International. Týden ledních medvědů se pravidelně koná začátkem listopadu v souvislosti s migrací ledních medvědů, kteří u města Churchill v Manitobě čekají na zamrznutí Hudsonova zálivu, přes nějž se vracejí k lovištím tuleňů. 

Návštěvníci brněnské zoo se mohou těšit na soutěže, jejichž výherce pomůže chovateli s krmením ledních medvědů a bude mít možnost nahlédnout do zázemí.

V úterý a ve středu jsou pro návštěvníky připraveny letáčky s informacemi, jak zásadní vliv na život ledních medvědů může mít úspora elektrické energie. Čtvrtek náleží všem kreslířům. Doporučujeme vzít si s sebou pastelky, na příchozí čeká antistresová omalovánka s ledním medvědem. Páteční program zahrne i kvíz, ve kterém si každý bude moci ověřit, co ví i neví o krásných šelmách a vládcích ledových plání severu. 

V sobotu 11. listopadu se návštěvníci v sále správní budovy zoo stanou účastníky přímého přenosu ledních medvědů z volné přírody. Tento přenos zajišťuje právě organizace Polar Bears International. K dispozici v sále budou křížovka, kvíz i omalovánky pro ty, co nemohli přijít ve všední den.

Kdo si přeje být při krmení ledních medvědů a nahlédnout do „zákulisí“ Zoo, vyplní křížovku nebo kvíz, vhodí do boxu v prodejně upomínkových předmětů restaurace U Tygra a počká, zda se štěstí usměje právě na něj. Po celý týden samozřejmě nebudou chybět komentovaná krmení. V pondělí, ve čtvrtek a v pátek se budou konat ve 14:30 hodin, v sobotu pak v 10:30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám