Hlavní obsah

Ty krávo, křičel devatenáctiletý syn s nožem v ruce na svou matku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve devatenáctiletého mladíka museli vykázat z rodinného domu jeho matky policisté z Hradce Králové. Policisté tak učinili po několikaměsíčním týrání matky mladíkem, který ji bil pěstmi do břicha, prsou nebo ji škrtil.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

K jednomu z nejhorších zásahů museli přistoupit královéhradečtí policisté v jednom z rodinných domů. Museli vykázat ze společné domácnosti devatenáctiletého syna, který týral svou matku. Násilí v této domácnosti trvalo několik měsíců a vyvrcholilo 7. února odpoledne.

Mladík na svou čtyřicetiletou matku zaútočil nejprve slovně a poté i fyzicky, kdy ji vyhrožoval fyzickou likvidací. „Ten den kolem čtvrt na čtyři odpoledne syn nejprve matce sprostě nadával. Říkal jí: Ty krávo, děvko… Potom svoji matku napadl fyzicky. Do matky strkal a také ji chytil pod krkem. Pak vytáhl nůž a vyhrožoval jí fyzickou likvidací,“ popsala případ policejní mluvčí Anna Pešavová.

Ženě se podařilo vytrhnout a schovat se před synem v jiném pokoji. Odtamtud na pomoc zavolala policisty a syn mezitím utekl. Žena policistům vypověděla, že neví o tom, že by její syn bral drogy nebo byl závislý na alkoholu. Útoky začaly již loni v červnu a opakovaly se pravidelně každý týden. Poškozená žena ani jednou nevyhledala lékařské ošetření, ačkoliv jí syn například schválně přiskřípl malíček u nohy do dveří.

Jeho agresivita stoupala, bil svou matku pěstí do břicha, do prsou nebo ji škrtil, proto policisté přistoupili k vykázání z domu na deset dní a vyšetřovatel mladíkovi sdělil podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování.

Reklama

Výběr článků

Načítám